EB: Vælgerne har krav på at kende til homoseksualitet

De Konservatives nye formand, Søren Pape, stod i går frem som homoseksuel. Han er ærgerlig over, at han blev nødt til det, men følte ikke, han havde noget valg på grund af mediernes interesse. En journalist fra Ekstra Bladet, der spurgte ind til det, kan ikke se problemet

Siden Søren Pape blev præsenteret som ny formand for De Konservative, har medierne været mere end almindeligt interesserede i hans seksualitet. Det fremgår af et interview, som DR bragte i går aftes. Her står den afgående borgmester mod sin vilje frem som homoseksuel, fordi han har fået mange henvendelser fra pressen om emnet og vurderer, at det ellers vil komme frem på en anden måde.

»Jeg mener af et ærligt hjerte ikke, at det er interessant, og jeg forstår ikke, at nogen synes, at det er interessant i 2014. At man går op i det og næsten vil vurdere mennesker ud fra deres seksualitet, finder jeg mærkeligt,« siger Søren Pape til DR.

Det fremgår ikke, hvilke medier der har spurgt ind til hans seksualitet, men Ekstra Bladet skrev selv en historie, hvor de kom ind på emnet fredag i sidste uge. Journalist Hans Christian Blem skriver under rubrikken ”Bag om Søren: Total ungkarl”, at Søren Pape ikke er gift, og at der i en lokalavis har stået, at der var rygter om, at han var gift med en mand. Et rygte, som Søren Pape dementerede dengang. Da Hans Christian Blem spørger Søren Pape direkte, om han er homoseksuel, svarer han:

”Alt vedrørende mit privatliv er privat.”

Vi vil vide, hvem han er

Hans Christian Blem, der arbejder på Ekstra Bladets Christiansborg-redaktion, mener, at det er vigtigt at få ordentligt belyst, hvem Søren Pape er:

»De Konservative har fået en formand, der er totalt ukendt i den danske befolkning. Vi vil gerne vide, hvem han er. Så når alle andre – inklusive Helle Thorning-Schmidt – bliver spurgt ind til familieforhold, så gør vi det også med ham,« siger Hans Christian Blem.

Er det ikke en politikers eget valg, om man vil fortælle, at man er homoseksuel?

»Nej, familien Danmark og vælgerne har krav på at vide, hvilke folk der står i spidsen for partierne. Hvis de skjuler sådanne nogle ting, hvilke andre ting kunne de så finde på at skjule?
Det burde være en glædelig begivenhed at fortælle, at man er homoseksuel. Jeg kan slet ikke forstå problemet. Jeg synes, det er efterrationalisering, og min opfattelse var, at der ikke var nogen problemer, da jeg sad og talte med ham i sidste uge,« siger Hans Christian Blem.

6 Kommentarer

Bodil Rohde
14. AUGUST 2014
Ja, altså manden er
Ja, altså manden er homoseksuel. Han er nu blevet formand for et parti, hvor en del medlemmer ikke kan klare folk, der foretrækker deres eget køn. Men det er da Papes og partiets hovedpine.

For resten af befolkningen handler det om de konservatives synspunkter. Og det ser ud til, at den nye formand synes, at det er helt OK at bruge borgernes penge på en lokal fodboldklub og ellers har nogle stærkt gammeldags synspunkter på en række områder.


Venlig hilsen
Bodil Rohde
Ole Fredslund
14. AUGUST 2014
Synes debattørerne glemmer,
Synes debattørerne glemmer, at der er en værdipolitisk dimension i denne sag. Havde det været fx SF's nye formand, der viste sig at være homoseksuel, havde det ingen - eller ligefrem Lin positiv - betydning, men nu, hvor det er formanden for De Konservative, der har stemt nej ril en række lovforslag om ligestilling mellem heteroseksuelle og homoseksuelle får det pludselig en helt anden relevans. Den dimension m hæver totalt i såvel EBs argumenation og Journalistens dækning....
Morten Buchardt
14. AUGUST 2014
Journalist Hans Christian
Journalist Hans Christian Blem bliver spurgt: "Er det ikke en politikers eget valg, om man vil fortælle, at man er homoseksuel?"
Hvortil han svarer: "Nej, familien Danmark og vælgerne har krav på at vide, hvilke folk der står i spidsen for partierne. Hvis de skjuler sådanne nogle ting, hvilke andre ting kunne de så finde på at skjule?"
Sådanne nogle ting? Hvilke andre ting kunne henhøre under denne formulering, om man må spørge?
Anja Dybris
14. AUGUST 2014
Hans Christian Blem er
Hans Christian Blem er citeret for: »De Konservative har fået en formand, der er totalt ukendt i den danske befolkning. Vi vil gerne vide, hvem han er..."
Det kan være, at Søren Pape er totalt ukendt i de københavnske journalistiske kredse - eller at viborgensere, konservative, nordjyder eller midtjyder ikke er en del af den danske befolkning. Det er lige friskt nok at gøre sin egen uvidenhed til hele den danske befolknings.
Uanset uvidenhed og hellere end gerne oplysning og mere viden, så er jeg helt på linje med Isabella Balkert. Vi vil have viden om Søren Papes politik og politiske handlinger.
Leif Olsen
14. AUGUST 2014
Ekstra Bladet bedriver jo
Ekstra Bladet bedriver jo ikke nyhedsjournalistik, men sport, kendte, sladder og ævl. Det lever de helt op til her.
Værre er det selvfølgelig, at resten af medieverdenen - herunder også såkaldt "seriøse" elektroniske medier - til i dag også fuldstændig holdningsløst hopper med på vognen.
Journalistens 'argument' med, at "vælgerne har RET til at vide..." er et hyklerisk forsøg på at retfærdiggøre sin ligegyldige snagen.
Sagen beviser endnu en gang, at der ikke er grund til at spilde skattekroner på at støtte aviser med den standard, som de holder i dag.

Flere