DR vil ikke blande sig i medarbejdernes tøj til Copenhagen Pride

Onsdag fik DR-journalist Per Bang Thomsen besked fra sin chef om, at han gerne må bære DR-logo under Copenhagen Pride. Det glæder ham: ”For jeg er en stolt DR-medarbejder, og vil gerne vise, at DR er et mangfoldigt sted”. DR siger, at anbefalingen er uændret – men at DR ikke vil blande sig

”DR's medarbejdere får alligevel lov til at gå med i Priden med DR-logo. Det har direktionen nu sagt god for”.

Ovenstående kunne man i går læse i et tweet fra Per Bang Thomsen, som er forsideredaktør og digital reporter i DR Nyheder.

Nikolaj Vraa, nyhedschef på ugebladet TÆT PÅ, skrev også om det på sin åbne Facebook-side.

​Per Bang Thomsens tweet fra onsdag

I starten af august kritiserede Nikolaj Vraa DR for at anbefale sine medarbejdere ikke at deltage på en måde, så de kunne identificeres som DR-ansatte.

”Af hensyn til uafhængigheden er det min anbefaling, at DR-ansatte, der deltager i Priden, er med som privatpersoner – ikke som repræsentanter for DR,” skrev DR’s etikchef, Inger Bach, dengang i en mail til Journalisten.

Til DR selv sagde Inger Bach i sidste uge, at DR som institution generelt skal være varsom.

”Derfor anbefaler jeg, når jeg bliver spurgt, at man deltager i den slags arrangementer, men at man gør det som privatperson uden aktivt at forsøge at tilkendegive, at man med sin tilstedeværelse officielt repræsenterer DR – for det gør man jo ikke.”

Tilladelse efter direktionsmøde

Men nu har DR-ansatte altså ifølge Per Bang Thomsen fået grønt lys til at bære DR-logo under paraden. Noget, han selv ser frem til.

Han fortæller, at han og flere af de medarbejdere, som har været inde over planlægningen af Pride-deltagelsen, i går fik en mundtlig besked fra deres respektive chefer om, at der gerne må være DR-logoer på deres T-shirts og skilte. Det skete efter et direktionsmøde tirsdag.

”Nu har direktionen så taget stilling til det, og den siger 'go' for, at vi må deltage som privatpersoner med DR-logoer. Det er jeg selvfølgelig glad for, for jeg er en stolt DR-medarbejder, og vil gerne vise, at DR er et mangfoldigt sted,” siger Per Bang Thomsen til Journalisten.

I ledelsens besked til medarbejderne blev det understreget, at deltagelsen skal ske som privatperson, og at medarbejderne ikke må deltage i paraden som repræsentanter for DR.

”Jeg forstår godt, at det er en helt anden sag, hvis DR som organisation skal deltage i Priden, men det har aldrig været spørgsmålet. Tanken har hele tiden været, at det skulle være et sjovt medarbejderarrangement for alle medarbejdere, både heteroseksuelle og homoseksuelle i DR,” siger Per Bang Thomsen.

DR: Holdningen er uændret

Journalisten har forsøgt at få et interview med DR’s etikchef, Inger Bach. Hun er ikke vendt tilbage. I en mail skriver kommunikationsrådgiver i DR Per Christiansen, at DR’s holdning på området er uændret.

”DR deltager generelt ikke i demonstrationer, optog med videre. Derfor deltager DR som institution heller ikke i Copenhagen Pride 2017. DR’s medarbejdere er velkomne til som privatpersoner at deltage, og DR blander sig ikke i, hvilket tøj de har på,” skriver han.

Han vil ikke uddybe, om det betyder, at medarbejderne gerne må bære DR-logo.

Men det ændrer ikke ved Per Bang Thomsens opfattelse af sagen.

”Det gør det ikke, fordi vi som sagt har fået den her melding fra ledelsen. Den må jeg tage for gode varer, så summa summarum er, at vi kan gå med. Og det er vi glade for,” siger han.

Det er for sent at melde sig til paraden, så hvor gennemført DR-medarbejdernes deltagelse bliver i år, kan Per Bang Thomsen ikke garantere.

”Nu må vi se, hvad det ender med. Vi prøver at være kreative, og jeg kommer til at have noget DR-tøj på på en eller anden måde. Men næste år regner jeg med, at vi kan få arrangeret noget i god tid.”

2 Kommentarer

Martin Villadsen
17. AUGUST 2017
Mange DR-ansatte ønsker ikke
Mange DR-ansatte ønsker ikke at deltage i priden som DR-ansatte pga. ledelsens halvhjertede opbakning.
Simon Andersen
17. AUGUST 2017
DR er ikke "de" og "deres".
DR er ikke "de" og "deres".