DJ-formand: Stærkt bekymret for Berlingskes nedskæringer

DJs formand mener, at de varslede fyringer på Århus Stifttidende er endnu et bevis på, at mediestøtten bør omlægges.

DJs formand mener, at de varslede fyringer på Århus Stifttidende er endnu et bevis på, at mediestøtten bør omlægges.

I går blev det offentliggjort, at Århus Stiftstidende skal afskedige en tredjedel af alle redaktionelle medarbejdere.

DJs formand, Mogens Blicher Bjerregård, mener, at denne fyringsrunde på endnu et dagblad understøtter behovet for en omfordeling af statens støttepenge.

»Situationen i Århus understreger endnu engang behovet for en ny mediestøtte, som er uafhængig af platformen, så Århus Stiftstidende vil kunne anvende de samlede resurser på en langsigtet strategi uafhængigt at, om det betyder udvikling af printdelen eller den digitale platform,« udtaler han.  

Det er ikke mere end to måneder siden, at lokalaviserne i Midtjyske Medier sidst var nødsaget til at fyre medarbejdere. Og på blot tre uger i september blev antallet af redaktionelle stillinger på de danske dagblade blevet skåret med over 40 stillinger.

Mogens Blicher Bjerregård er fortørnet over Berlingskes defensive strategi.

»Jeg finder det stærkt bekymrende, at kollegerne på Århus Stiftstidende nu igen skal betale prisen for en manglende offensiv mediestrategi fra Berlingske i Aarhus.«

Det er især yderkantsområderne af Østjylland, som vil blive nedprioriteret. Fremover vil Århus Stiftstidende primært bruge de tilbageværende kræfter på dækning af Århus centrum.

Journalisten.dk forsøger at få en kommentar fra tillidsmanden på avisen.

0 Kommentarer