Corona rammer også ’Gift ved første blik’

Coronakrisen rammer mange af DR’s eksterne produktioner. Det er stadig usikkert, om ’Den store bagedyst’ bliver sendt som planlagt. DR lægger 10 millioner i eksterne produktioner

DR er langsomt ved at lukke op ligesom resten af samfundet, men coronakrisen vil i lang tid have stor indflydelse på både DR’s programflade og udsigterne for de produktionsselskaber, hvor DR køber store programmer som ’Gift ved første blik’ og ’Den store bagedyst’.

Mest markant er det, at hele sportssommeren med EM i fodbold og OL er aflyst, og derfor vil DR satse på programmer om musik, natur og kultur.

”Der er mange produktionsselskaber, der er pressede,” siger mediedirektør Henriette Marienlund.

”Vi har lagt 10 millioner ud til produktioner gennem sommeren, blandt andet inden for kultur og natur. Så vi har øje på det private marked,” fortsætter hun.

Også julekalenderen og en række rejseprogrammer bliver udskudt eller er i fare for at blive det, oplyser Henriette Marienlund.

Julekalenderen er truet

’Gift ved første blik’, en række rejseprogrammer, ’Øen’ og ’Danskere i verden’ vil helt sikkert blive udskudt, mens der fortsat er usikkerhed om ’Den store bagedyst’ og julekalenderen. Derimod ser det ud til, at ’Hammerslag’ og ’Kender du typen’ vil udkomme som planlagt.

DR har også indkøbt en række danske film fra 80’erne og 90’erne, oplyser Henriette Marienlund. Og så bliver det en sommer med flere gensyn end normalt.

”Det er klart, at aflysninger giver genudsendelser,” siger hun.

0 Kommentarer