BT aldrig afhørt om skattelæk

Københavns Politi har ikke afhørt BT i sagen om lækagen til avisen af Helle Thorning-Schmidts private skatteoplysninger, skriver Berlingske

Københavns Politi har ikke afhørt BT i sagen om lækagen til avisen af Helle Thorning-Schmidts private skatteoplysninger, skriver Berlingske

Selv om dagbladet BT spiller en central rolle i sagen om lækagen af Helle Thorning-Schmidts private skatteoplysninger, så er avisens journalister og redaktør aldrig blevet afhørt i sagen, skriver Berlingske onsdag.

»Jeg kan bekræfte, at vi ikke er blevet afhørt af Københavns Politi i sagen«, siger BT's ansvarshavende chefredaktør, Olav Skaaning Andersen, til Berlingske.

Det var BT, der i sommeren 2010 indledte skattesagen med en række artikler om Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, og hans arbejde i Schweiz.

Artiklerne førte til en undersøgelse af Thorning-parrets skatteforhold og en frikendelse fra Skat.

Op til folketingsvalget i 2011 bragte BT en afsløring af indholdet i Skats ni sider lange afgørelse om Thorning-parrets skatteforhold.

Lækagen blev meldt til politiet af daværende departementschef i Skatteministeriet Peter Loft.
Københavns politidirektør, Johan Reimann, oplyser til Berlingske, at politiet fortsat efterforsker lækagen.

»Så hvis BT ønsker at afgive forklaring, er der al mulig lejlighed til det den dag i morgen,« siger Reimann.

På grund af forældelsesfrist udløber muligheden for at rejse sigtelser i lækagesagen den 16. september.

3 Kommentarer

Max Kim Tobiasen
5. SEPTEMBER 2012
Re: BT aldrig afhørt om skattelæk

Tænk om der måske var en journalist der frekventerede dette site der kunne begynde at grave lidt i det.

 Jeg har lige brugt ca. 30 minutter på at kigge sagen igennem, surfe lidt rundt på nettet og finde informationer og jeg kan allerede identificere et par interessante punkter man godt kunne kaste lidt lys over. Og jeg er ikke engang journalist.

 Men det ser desværre ud til at der er en eklatant mangel på rigtige journalister i Danske medier. 

Lis Bølling
5. SEPTEMBER 2012
Re: BT aldrig afhørt om skattelæk
Max Kim Tobiasen- ja, mon ikke der er noget helt galt !!!
Max Kim Tobiasen
5. SEPTEMBER 2012
Re: BT aldrig afhørt om skattelæk
For et år siden blev lækken af Helle Thornings skattepapirer politianmeldt af Peter Loft - en anklage der kan medføre op til 2 års fængsel, måske mere, og iøvrigt kan medføre en rigsretssag mod en tidligere minister. B.T. ved hvem det er der har lækket papirerne fordi de har publiceret dem. Alligevel er det efter et år endnu ikke lykkedes politiet at afhøre nogen fra BT!

Adspurgt siger Københavns politidirektør Reimann at BT da bare kan ringe hvis de gerne vil afhøres. Der skal iøvrigt rejses sigtelse indenfor de næste 11 dage - ellers er sagen forældet. 

Undskyld mig, men er der ikke noget HELT galt her?