Bag om billedet: Fodboldspilleren Lionel Messi

»Når man fotograferer store stjerner, skal det nogle gange gå afsindigt stærkt. Da jeg skulle fotografere Lionel Messi i Barcelona, var jeg klar til, at jeg måske kun havde to minutter. Hvis vi var heldige, ville vi få en halv time.

»Når man fotograferer store stjerner, skal det nogle gange gå afsindigt stærkt. Da jeg skulle fotografere Lionel Messi i Barcelona, var jeg klar til, at jeg måske kun havde to minutter. Hvis vi var heldige, ville vi få en halv time.

Jeg skulle lave et close up-portræt til forsiden af TIME og et åbningsopslag inde i bladet. Jeg skød med mit Canon-kamera og havde lejet et flash­anlæg. Messi ankom i almindeligt tøj sammen med to pressefolk. Jeg viste Messi et par billeder på min iPhone for at forklare ham, hvad jeg gik efter.

Jeg begyndte at fotografere, men allerede efter to minutter begyndte pressechefen at kigge på mig med et blik, der sagde, at nu var det nok. Der havde jeg kun trykket på knappen 15 gange. Så det var en anelse presset. Jeg vidste, at jeg ikke havde tid til at tøve.

TIME havde sagt, at Messi skulle fotograferes på tre forskellige baggrunde. Da vi var færdige med den sorte og den hvide baggrund, rev min assistent og TIMEs journalist dem ned, så vi kunne skyde det sidste op ad en glasvæg.

I alt tog jeg 55 fotos på otte minutter. Det er ikke de ideelle betingelser, der var for eksempel ikke tid til at ændre lyset. Men efter omstændighederne er jeg tilfreds med resultatet.«


Billedet blev bragt på forsiden af TIME Magazine i februar.

0 Kommentarer