Analytiker: Berlingske foran JP/Pol

Berlingske bør takke den nye ejer for ændringer i 2007, selv om årsregnskabet viser røde tal i dag. Lige nu ser de næste års afmatning ud til at ramme JP/Politikens Hus hårdere, vurderer analytiker.

Berlingske bør takke den nye ejer for ændringer i 2007, selv om årsregnskabet viser røde tal i dag. Lige nu ser de næste års afmatning ud til at ramme JP/Politikens Hus hårdere, vurderer analytiker.

Selv om 2007 kan betragtes som et topår på mediemarkedet, har de dominerende spillere i Danmark røde tal på bundlinjen. Det Berlingske Officin fremlagde et årsregnskab i dag, der med engangsudgifter og tab i det forløbne år giver et driftsunderskud på 29 millioner. I sidste uge fremlagde JP/Politikens Hus et årsregnskab med 134 millioner i minus før skat. Ikke just tilfredsstillende tal i et år med højkonjunktur.
Men ifølge chefanalytiker ved Kaupthing Bank Henrik Schultz kan det sidste års omrokeringer på Berlingske – sat i værk af den nye ejer, David Montgomery – vise sig at bringe dem i front i konkurrencen.
»Jeg synes umiddelbart, at Berlingske fremlægger et flot resultat. Montgomery har gjort det væsentligt bedre end de tidligere ejere, og man har gennemført fornuftige og nødvendige omstruktureringer. I tilfælde af en eventuel afmatning står de i en langt bedre situation nu, og det kan de takke Montgomery for,« siger han.

Ifølge Henrik Schultz er udfordringerne de næste år til at tage og føle på. Når konjunkturerne falder, vil der være færre penge at hente i annoncer. Derudover er konkurrencen på det danske mediemarked lige nu intens. Blandt andet på baggrund af de to koncerners årsregnskaber vurderer Henrik Schultz over for Journalisten.dk, at det kommer til at ramme JP/Politikens Hus hårdere, end det kommer til at ramme Berlingske.
»Jeg vil umiddelbart vurdere, at JP/Politikens Hus står vanskeligere de næste år. Det har først og fremmest at gøre med, at en større del af deres indtægter kommer fra abonnement. Det er nok et af de områder, hvor vi vil se et alvorligt pres fremover,« vurderer han.

Derudover kan det vise sig at være vigtigt, når pengene med de kommende års afmatning bliver mindre i mediebranchen, at Berlingske har David Montgomerys store Mecom-koncern i ryggen.

Henrik Schultz mener dog, at den kommende afmatning med færre penge i mediebranchen kan komme de store til gode på lang sigt, selv om de mister penge de næste par år.
»Nedgangsperioden giver jo også nogle muligheder. For mange etablerede medier har den sidste højkonjunktur medført problemer med mange nye initiativer og en masse konkurrence. Selv om det er ubehageligt på kort sigt, at indtægterne svigter, så tyder al erfaring på, at en nedgangsperiode er en fordel for de etablerede spillere,« siger han.

Læs også artiklen: Berlingske vil slå JP/Pol i ny salgsstrategi.

0 Kommentarer