Afviser kup: “Vi bliver skudt motiver i skoene, vi aldrig har haft”

Line Hebbelstrup, nyvalgt bestyrelsesmedlem i DJ Kommunikation, afleverede fem fuldmagter ved kampvalg i DJ Kommunikation. Medlem har sagt, at fuldmagterne er en del af kupforsøg. Line Hebbelstrup afviser påstanden blankt og er ked af den retning, debatten har taget. “Det er ude af proportioner”

Blev der begået et kup ved weekendens generalforsamling i DJ Kommunikation?

Det mener medlem Finn Arne Hansen, der i flere kommentarer på Journalistens debatspor har beskyldt nyvalgt formand Tina Mellergaard for at have orkestreret et kup i kampvalget mod sin modkandidat, Kir Klysner. Han har også klaget over generalforsamlingen til DJ og bedt DJ om at annullere resultatet. DJ’s hovedbstyrelse har i går afvist klagen på et hovedbestyrelsesmøde.

En del af kuppet skulle ifølge Finn Arne Hansen være, at flere stemmer blev afgivet via fuldmagter.

Men det var på ingen måde en del af et kup, at der blev stemt via fuldmagter ved generalforsamlingen. Det fortæller nyvalgt bestyrelsesmedlem Line Hebbelstrup. Hun afleverede personligt fem fuldmagter ved generalforsamlingen.

“Der var overhovedet ikke noget fordækt ved det. Havde jeg opsøgt folk, fordi jeg ville stille mig selv bedre, havde det været fordækt. Men det er på ingen måde tilfældet,” siger hun.

Afleverede fem fuldmagter i alt

Omstændighederne for brugen af fuldmagterne var harmløse, siger hun.

“Jeg havde en fuldmagt med fra en tidligere medstuderende, der ikke kunne være der, men gerne ville have mulighed for at yde indflydelse, som vel er hendes demokratiske ret. Og så havde jeg en fuldmagt fra Peter Storgaard, der ville stille op til bestyrelsen og var forhindret af arbejde,” siger hun, og på selve generalforsamlingen fik hun yderligere tre fuldmagter af personer, der var til stede, men var nødt til at gå, fordi generalforsamlingen trak ud, siger hun.

“Jeg kan godt forstå, hvordan det kan se ud, at jeg stod med fem stemmesedler. Jeg ville ønske, nogen havde henvendt sig og spurgt, hvorfor jeg havde dem. Det bliver gjort til noget, som det ikke er. Det er så ærgerligt. Vi bliver skudt motiver i skoene, vi aldrig har haft,” siger hun.

“Jeg synes, det er ude af proportioner. Vi bliver taget som gidsler i Finn Arnes vrede. Jeg ved ikke, hvorfor han er så vred, men uanset hvad, er jeg ked af, at det er blevet en tastaturkrig, hvor vi ikke søger dialog med hinanden,” siger Line Hebbelstrup.

Hun mener, debatten der er fulgt i kølvandet på generalforsamlingen, er skævvredet.

“Det er, som om den, der stiller sig op på sin egen ølkasse og råber højest, får mest indflydelse,” siger hun.

Peter stillede op med fuldmagt – arbejdede til ud på natten

Journalisten har også talt med Peter Storgaard, der på generalforsamlingen blev valgt som nyt bestyrelsmedlem. Han fortæller, at han gav Line Hebbelstrup sin fuldmagt, fordi han kendte hende fra deres fælles tid som studenterpolitisk aktive i DJ. Peter Storgaard er tidligere formand for Danske Mediestuderende, og Line Hebbelstrup har været aktiv med udgangspunkt i sin uddannelse som kommunikatør på DMJX i Emdrup.

“Jeg stillede op, fordi jeg er blevet opfordret til det mange gange,” siger han.

“Jeg var på arbejde fra formiddagen og til ud på natten den dag, hvor generalforsamlingen blev afholdt. Så det var ikke en mulighed for mig at møde op. Jeg ville stadig gerne være med, så jeg synes personligt, en fuldmagt virkede som en god måde at gøre det på,” siger han.

Han fortæller, at hans motivation for at stille op er at nuancere debatten om kommunikatører.

“Jeg har været træt af, at der har manglet nuancer i debatten om kommunikatørernes rolle. For mig handler det om, at vi skal være bedre til at italesætte mangfoldigheden i kommunikationsfaget. Og så vil jeg gerne arbejde for, at vi og DJ skal blive bedre til at repræsentere forskellige kommunikationsgrupper med de tilbud, vi har,” siger han.

Line Hebbelstrup har det på samme måde. Hun ville stille op for at gøre en forskel, og fordi hun har tid og overskud til det.

“Jeg er meget politisk anlagt generelt. Og at være fagpolitisk aktiv er meget nært. Det her er lidt kommunikatørernes lokalsamfund, og det er spændende, at vi er nede på et meget lavpraktisk niveau,” siger hun.

Formand afviser kup

En stor del af Finn Arne Hansens kritik går især på den nyvalgte formand, Tina Mellergaard. Han mener, at hun har brudt en gentleman-aftale imellem hende selv, Kir Klysner og Per Roholt om, at der ikke måtte bruges fuldmagter under valget.

Tina Mellergaard har til Journalisten sagt følgende om beskyldningerne om et kup:

“Det er jeg uenig i. Forløbet har været, at jeg har drukket en kop kaffe med Per Roholt (tidligere formand, red.) og har sagt, at jeg og en masse gode mennesker, der tidligere har været involveret i DJ, ville stille op til valg, fordi der har været kaldt på det til tidligere generalforsamlinger,” siger hun og tilføjer:

“Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal sige. Men hvis man skal lave et kup, er det noget utraditionelt at orientere sine modstandere om det forinden, og at have så fin en dialog hinanden imellem,” siger hun.

Kritiker fastholder kupbeskyldning

I en mail til Journalisten fastholder Finn Arne Hansen sin beskyldning om et kup efter at være blevet foreholdt bestyrelsesmedlem Line Hebbelstrups forklaring.

“Jeg mener stadig, det var et kup. Men det kan de personer, der kom med fuldmagter, jo ikke lastes for. De tre formandskandidater burde havde oplyst om deres gentleman-agreement ved starten af mødet, og de burde alle tre derfor have sagt nej tak til fuldmagter, inden dirigenten satte spørgsmålet til afstemning,” skriver han og siger, at han tror, Kir Klysner havde vundet, hvis hun havde haft fuldmagter med.

Finn Arne Hansen opfordrer til, at DJ Kommunikation på DJ’s delegeretmøde i slutningen af april afholder en ekstraordinær generalforsamling og får “renset luften”.

I kommentarsporet på journalisten.dk skriver Kir Klysner.

“Til sidst – og vigtigt i konklusionen – fuldmagter eller ej. Tina har vundet. Det er fuldt fortjent, jeg har stor respekt for vores nye formand (og vores tidligere) og derfor bakker jeg naturligvis vores nye formand op og hjælper den nye bestyrelse dér, hvor jeg kan,” skriver hun.

Peter Storgaard håber, at den nye bestyrelse og formand kan komme i gang med arbejdet.

“Jeg har mødt Tina Mellergaard nogle få gange. Jeg synes, at det, hun ville, var fornuftigt. Men om det var hende eller Kir, der blev formand, havde ingen indflydelse på min lyst til at engagere mig. Jeg synes, det er en god bestyrelse med nogle gode kræfter,” siger han.

Line Hebbelstrup mener, man fremadrettet bør lave præcise regler for, hvordan fuldmagter kan bruges i DJ Kommunikation. Det samme sagde nyt bestyrelsesmedlem Thilde Høybye, der også er medlem af DJ’s hovedbestyrelse, i går.

“Vi skal ikke stå i sådan en situation igen, hvor der bliver sået tvivl om folks motiver. Så er det bedre med regler, vi alle kan være enige om,” siger Line Hebbelstrup.

“Jeg håber, jeg nu kan få lov til at vise, at jeg stillede op, fordi jeg gerne vil lægge mit arbejde i specialgruppen,” siger hun.

4 Kommentarer

Jan Hillers
8. MARTS 2019
I artiklens afsnit om
I artiklens afsnit om fuldmagter hævder Finn Arne, at der var et gentlemanagreement om fuldmagter. Og journalisten citerer fra Kir's kommentar, hvor hun signaliserer opbakning til den nye formand. Men få linjer før, i samme kommentar, står:
Derfor foreslog jeg de andre formandskandidater, at vi skulle indgå en aftale om, at vi ikke bragte fuldmagter med til mødet.

Det var nok en dårlig ide af KK at foreslå dette. Håber og tror de får styr på det fremover.
Ole Obitsø
7. MARTS 2019
Kære Morten,

Kære Morten,

Journalisten dækkede faktisk også optakten vil valget i DJ Kommunikation, hvor vi interviewede de dengang tre formandskandidater om deres synspunkter og visioner for DJ Kommunikation - det faglige.

Det kan du læse meget mere om her:
https://journalisten.dk/loerdag-er-der-kampvalg-i-dj-kommunikation-her-er-kandidaterne

Du kan også læse vores referat fra selve generalforsamlingen her:
https://journalisten.dk/magtskifte-i-dj-kommunikation-ny-formand-og-ny-bestyrelse

Alt det bedste
Ole Obitsø
Journalist på Journalisten
Øjvind Hesselager
7. MARTS 2019
Kære Morten

Kære Morten
Tak for replik.
Når et medlem retter en kritik af en valghandling, undersøger fagbladet det. Vi har interviewet kandidaterne før valget, og beskrevet forskellene i det omfang vi kunne identificere dem.

Hovedbestyrelsen modtog klagen, og behandlede den.

Mvh
Morten Friis Jørgensen
7. MARTS 2019
To personer ville være
To personer ville være formand. En blev valgt. Finn Arne kværulerer rutinemæssigt, og hele HB-systemet inkl. vores fagblad går naturligvis i selvsving om proces.
Men hvad med indhold? Er der overhovedet et indhold her? Er det det interne demokrati i DJ, der er kernen -- eller findes der mon én eneste på fagbladets redaktion, der kan oplyse, hvad den fagpolitiske forskel er på de to, den valgte og den vragede?
Eller kan mon den valgte og den vragede selv i f.eks tre punkter hver især erklære deres faglige linje, så vi andre er oplyste?
Venlig hilsen og vi får garanteret et sjooovt delegeretmøde ultimo april ...