100FM-direktør: »Jeg venter på kulturministeren«

Den økonomiske situation for Radio 100FM er fortsat så usikker, at stationen risikerer at lukke om få uger. »De politiske ordfører vil gerne hjælpe os, men det er umuligt at få kulturministeriet i tale,« siger adm. direktør Jim Receveur til Journalisten.dk.

Den økonomiske situation for Radio 100FM er fortsat så usikker, at stationen risikerer at lukke om få uger. »De politiske ordfører vil gerne hjælpe os, men det er umuligt at få kulturministeriet i tale,« siger adm. direktør Jim Receveur til Journalisten.dk.

Radiostationen, der gik i luften i november 2003, lider voldsomt på grund af en årlig koncessionsafgift på 22,5 mio. kroner til staten. Dertil kommer en variabel afgift, der afhænger af stationens omsætning. Og grundet et elendigt annoncesalg er Radio 100FM derfor ikke længere i stand til at betale sine regninger.

I slutningen af juli fik Jim Receveur dog en måneds henstand af kreditorerne. Siden har han kæmpet for at finde nye investorer og ikke mindst få politisk opbakning til at slippe for koncessionsafgiften, men risikoen for en lukning er stadig stor. Skal koncessionsafgiften væk, kræver den en ny politisk aftale og en ny auktion over frekvensen – alt sammen inden udgangen af august.

»Når jeg taler med medieordførerne, så er de allesammen parate til at gennemføre en ny skønhedskonkurrence om retten til frekvensen, hvor vi slipper for at betale koncessionsafgiften. Også Koda og Gramex støtter os. Selv DR. Så hele musik- og radio-industrien vil gerne holde os i live. Problemet er, at regeringen intet gør,« siger Jim Receveur til Journalisten.dk.

Han har forsøgt at få både kulturminister Carina Chrisstensen (K) og embedsmænd i Kulturministeriet i tale, men uden held.

»Politikerne siger, at de er positive over for at se på nye betingelser for en skønhedskonkurrence og på, hvor stor en procentdel vi skal betale af vores omsætning. Men det er op til kulturministeren at komme med et udspil og en plan for et politisk møde. Og jeg forsøger alt, jeg kan, for at få fat i hende,« siger Jim Receveur og tilføjer:

»Det hele kompliceres af, at når du ringer til Kulturministeriet, så er beskeden, at de fortsat er på ferie. Også de personer, som skal træffe beslutningerne om en ny plan. Men uret tikker. Og jeg kan love, at jeg ikke nyder mit liv i øjeblikkket. Det her er ikke for sjov. Jeg har 1,4 mio. lyttere, 60 medarbejdere og investorer, som har puttet hundrede millioner af kroner i selskabet.«

Den hollandske hovedinvestor, John de Mol, har allerede meldt pas.

»Hvis ikke der kommer nye betingelser for Radio 100FM inden udgangen af august, så har jeg ikke længere John de Mol som investor. Men jeg har brug for at vide, at der er en fremtid. For hvis betingelserne er så langt fra noget realistisk, så må vi stoppe.«

Jim Receveur venter dog ikke kun på kulturministerens mulige udspil. Siden pengekassen blev smækket i, har han talt med andre investorer – herinblandt andre medieselskaber, kapitalfonde og virksomheder uden for Danmark.

Ifølge Kulturministeriet er Carina Christensen først tilbage fra ferie den 17. august. Først herefter er der altså en reel mulighed for, at sker noget i sagen.

Radio 100FM har i øvrigt ingen DJ-journalister blandt stationens 60 medarbejdere, men omkring 10 producere fungerer ifølge Jim Receveur som en slags journalister.

0 Kommentarer