TV 2’s nye nyhedsdirektør: ”Vi skal ryste posen”

Efter en turbulent periode skal TV 2 Nyhederne tilbage til afsløringer og at sætte dagsorden, uden at det handler om TV 2’s egne sager om seksuelle krænkelser

TV 2 har været igennem en turbulent periode, hvor kulturen og seksuelle krænkelser internt i mediehuset har sat dagsordenen flere gange.

Med et større arbejde med kulturen på stationen og i nyhedsafdelingen, som er ved at falde på plads, skal TV 2 Nyhederne nu tilbage til at tale journalistik, lyder det fra TV 2’s nye nyhedsdirektør, Ulla Pors.

”Man skal vist have sovet i timen, hvis man ikke har opdaget, at vi har været igennem en turbulent periode. Vi skal tilbage til at tale om journalistik og substans og have løst de problemer, vi har, og så skal vi videre og se frem,” siger Ulla Pors, som tiltræder per dags dato.

Ulla Pors varsler, at der skal en mere ”proaktiv nyhedsstrategi” til for at samle danskerne og klæde dem på til den verden, de lever i.

”Vi lukker os om os selv med familien og lukker verden ude på grund af corona. Vi bliver forbavsede over, hvordan verden vælter om ørerne på os som med stormen mod Kongressen,” siger hun og tilføjer:

”Der er brug for nyhedsjournalistik som aldrig før, og det er en meget stor styrke for os i Danmark, at vi har den sammenhængskraft, som de to store public service-stationer leverer, og det skal vi selvfølgelig blive ved med at honorere, den publicistiske rolle med at binde Danmark sammen med oplysning.”

Hun kalder TV 2 Nyhederne for passionerede publicister, der i den grad gerne vil sætte en dagsorden og komme med afsløringer.

”Det skal vi fortsat være. Og så skal vi dyrke det unikke, vi også har med vores placering i Odense og vores stærke regioner. Vi skal dyrke at lave nyheder til hele Danmark,” siger hun.

Rokade i toppen af TV 2 Nyhederne

En stor del af TV 2’s nyhedsstrategi kommer til at handle om at få flyttet sig fra tv til digital og ikke mindst om at udnytte det materiale, der ligger fra News og nyhedsudsendelser, på nettet. Her kommer Jacob Kwon, der har været nyhedschef og souschef i Odense, til at spille en stor rolle. Han bliver rykket fra Odense til København.

”Han får en rolle med at gøre os endnu mere digitale med den digitale flytning mod streamingplatformen. Det er det vigtigste, vi har, og Jacob Kwon skal kunne fokusere sine kræfter der,” siger Ulla Pors.

Derfor skal der findes en ny til stillingen i Odense, som Jacob Kwon forlader. Tidligere nyhedsdirektør Mikkel Hertz’ rolle mangler stadig at komme helt på plads, men dialogen er i gang. Og så skal der findes en til rollen eller rollerne som chef for TV 2 News og Events, som Ulla Pors har haft indtil i dag.

”Der skal noget fornyelse til. Jeg har været her i den her omgang i 10 år, og der skal noget fornyelse ind. Vi skal også bruge det, at der kommer en ny chef og en ny ledelse til at ryste posen,” siger Ulla Pors.

Valget af Ulla Pors som nyhedsdirektør vækker begejstring hos hovedtillidsmand Lennart Sten, der siger, at det er dejligt med en kaptajn, der kender skibet.

”Vi har været vant til en meget tydelig retning og en alfahan-ledelse, og der tror jeg, vi skal vænne os til, at hun uddelegerer mere,” siger han.

Og spørger man hende selv, er det at uddelegere og lægge strategi da også nogle af hendes stærkeste kort som leder.

”Jeg er en holdspiller, og det sjoveste, man kan, er at spille med et dygtigt hold. Man er ikke dygtigere end de mennesker, man spiller sammen med. Hvis man sætter det rigtige hold, kan man nå helt utrolige resultater,” siger hun.

0 Kommentarer

Læs også

Tillidsmand om ny nyhedsdirektør i TV 2: ”Der skulle en ny ledelse til”

01. FEBRUAR 2021

TV 2 får ny nyhedsdirektør efter Mikkel Hertz

01. FEBRUAR 2021