TV 2-vært får påtale for slipsereklame

Vært på TV 2 Sporten har fået en kraftig påtale af sin chef, fordi han har modtaget gratis slips og optrådt i en artikel på slipsemærkets webshop. »Det er dårlig dømmekraft og ikke foreneligt med at være ansat på TV 2,« siger redaktionschef

”Mange danskere ser hver dag Christian Müller Bækgaard på skærmen på TV 2 Sporten. Men hvem er han egentlig, ham på skærmen med slipset om halsen, der dagligt fortæller nyt fra Sportens verden?”.

Sådan indledes en artikel om TV 2-vært Christian Müller Bækgaard på webshoppen CarloA, der sælger slips til ”den moderne, professionelle gentleman". Slips, som TV 2-værten har fået og haft på ved flere lejligheder i studiet.

Under overskriften ”Christian Müller Bækgaard – slipsemanden bag skærmen” anpriser den kendte TV 2-vært flere steder CarloA-slipset. Det er imidlertid i strid med TV 2's interne regler for, hvad de ansatte må reklamere for.

»Vi har nogle interne retningslinjer på TV 2 om, hvad man kan medvirke i i forhold til reklamer og arrangementer, og her falder det her klart uden for, hvad man må,« siger redaktionschef på TV 2 Sporten Allan Hvid til Journalisten.

Ikke foreneligt med at være ansat på TV 2

I artiklen er Christian Müller Bækgaard for eksempel citeret for:

”En ting er at have det på i fjernsynet, en anden ting er faktisk at gå med det på redaktionen. Til at starte med skulle jeg lige vænne mig til den store kronhjort, for det tiltrækker en masse opmærksomhed. Men da jeg kom ud over kanten, synes jeg, at det er blevet meget naturligt og faktisk rigtig fedt.”

Og han fortsætter:

”Jeg er stor fan af slips og har faktisk altid gerne villet have slips på, da jeg har følt mig godt tilpas med det. Jeg synes, det løfter et look. Jeg synes også, at Carlo A-konceptet er gennemtænkt, og det er en god og hæderlig sag at få slipset tilbage. Det er jo et meget lækkert formål at ville gøre verden lidt pænere!”

Redaktionschef Allan Hvid kalder Christian Müller Bækgaards medvirken i artiklen for ”upassende og et eksempel på meget dårlig dømmekraft”.

»Det er ikke foreneligt med at være ansat på TV 2, at man på den måde udtaler sig om nogle produkter i en artikel på en webshop. Det er meget problematisk,« siger han.

Han har derfor givet Christian Müller Bækgaard en kraftig påtale.

»Christian har fået en kraftig påtale af mig. Man kan ikke som TV 2-ansat medvirke i en artikel på en webshop og for et tøjmærke, som man bærer i studiet.«

»Jeg har forklaret ham, at han har udvist meget dårlig dømmekraft i situationen, og at det selvfølgelig ikke kan ske igen,« siger Allan Hvid.

Får ikke yderligere konsekvenser

Allan Hvid blev først opmærksom på problemstillingen, da Journalisten tog kontakt til TV 2.

»Han har overtrådt vores interne retningslinjer, og han har overtrådt almindelig sund fornuft. Men jeg mener ikke, forseelsen er så stor, at det skal have yderligere konsekvenser.«

Allan Hvid hæfter sig ved, at Christian Müller Bækgaard ikke har gjort det for egen vindings skyld.

»Men det ændrer ikke på, at det er problematisk, det Christian har gjort, og det kommer ikke til at ske igen,« siger Allan Hvid.

Vil ikke genopfriske retningslinjer

Allan Hvid fortæller, at Christian Müller Bækgaard er meget ked af situationen.

»Jeg er ret sikker på, at den her sag er den, der ærgrer Christian mest i hans journalistiske karriere. Han er enormt træt af sagen og ikke mindst meget skuffet over sig selv,« siger Allan Hvid.

Han føler dog ikke, at det er nødvendigt at genopfriske reglerne.

»Jeg føler ikke, at der er et behov for det. Jeg godkender regninger og indkøb af tøj til vores værter, og vi har et meget formaliseret system for den slags.«

Christian Müller Bækgaard skriver i en mail til Journalisten, at han ikke ønsker at kommentere sagen.

0 Kommentarer