TV 2 Østjylland har lanceret nyt lokalmedie til unge i Gellerup

Et medie fra TV 2 Østjylland, kaldet Gellerup Live, vil lave lokaljournalistik rettet mod unge. Målet er at give stemme til de unge i området og udklække fem nye talenter

TV 2 Østjylland har søsat et nyt medie målrettet unge i Gellerup. Gellerup Live gik i luften i oktober 2020, og redaktør Inaam Nabil tror på, de unge gerne vil have mere end bare de korte og hurtige nyheder.

”For eksempel ved vi, at unge kvinder klarer sig bedre end unge mænd i Gellerup, men oftest går medierne ikke i dybden med historien, det vil vi gerne ændre her,” siger hun.

At lave lokaljournalistik for unge

Inaam Nabil er selv uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2016. Før jobbet hos TV 2 Østjylland var hun nyhedsvært og redaktør på Radio24syv. Hun blev selv involveret i projektet, da Viktor Lykke Reddersen, ejer af produktionsselskabet Frekvens, kontaktede hende, efter at han havde fået midler af TV 2 Østjylland til at opstarte mediet.

Inaam Nabil mener, at det vigtigste for at engagere unge i lokale historier er, at de kan spejle sig i dem. Det er særligt svært i et område som Gellerup, hvor journalister ikke er populære.

”Det tager selvfølgelig tid at opbygge tillid i et lokalt miljø, særligt når pressen her oftest bliver set på som en slags ond magt. Derfor har vi meget fokus på, at de lokale unge kan komme til orde igennem Gellerup Live, så de emner, vi behandler, også er dem, de unge vil høre om,” siger hun.

Et mål for Gellerup Live er at finde fem lokale talenter, som så vil blive coachet og oplært i at være værter.

”Vi har allerede nu fået et talent, som vi sendte ud på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole for at rapportere om, hvorfor der ikke er flere journalister med anden etnisk baggrund. Så fokus er igen på at lade de unge fortælle de historier, som påvirker dem selv,” siger hun.

Tager tid at starte op

Mediet har været i luften i fire måneder. Inaam Nabil siger, at reaktionerne indtil videre har været positive.

”For mig ville succeskriteriet for dette medie være, at folk i Gellerup ved, hvem vi er, og kan huske de emner, vi tager op. Vi vil bare gerne være talk of the town,” siger hun.

Direktør Inga Vind fortæller, at TV 2 Østjylland blandt andet vil bedømme det nye medies succes på, om det lykkes at skabe identifikation.

”Vi har selvfølgelig nogle mål om brugertal og så videre, men det vigtigste succeskriterie for os er at få folk i tale og give en stemme til dem, som medierne normalt ikke repræsenterer,” siger hun.

Inaam Nabil blev valgt som redaktør, da hun selv har en minoritetsbaggrund og er opvokset i Vollsmose, et belastet boligområde i Odense.

”Ud over at være en dygtig journalist, så kan Inaam relatere til denne målgruppe på en helt unik måde. Det gør, at Gellerup Live kan tage nogle diskussioner på en helt anden måde end TV 2 Østjylland,” siger Inga Vind.

0 Kommentarer

Læs også

Jyllands-Posten om artikel med muslimske vælgere:

JP erkender: ”Rubrikken blev for ensidig” – men har ikke ændret den

11. JUNI 2019

‘Ghetto’: ”Man får et billede af noget, der er uden for samfundet, og ikke hører til”

02. JANUAR 2018