TV 2 fik flere tusinde stormfotos

Der var næsten lige så mange klik i brugernes egne billeder som de hårde nyhedshistorier. ”Bevares, de er ikke alle sammen af professionel kvalitet, men de dokumenterer,” forklarer den digitale nyhedschef på TV 2

Mediernes dækning af stormen i går bestod i høj grad af billeder indsendt af brugerne. For eksempel modtog TV 2 flere tusinde stormbilleder med væltede stilladser, biler i grøften og afspærrede veje, fortæller digital nyhedschef på TV 2, Simon Stilling.

”Og ja, brugerne ville i den grad gerne se dem – næsten på lige fod med de hardcore nyheder,” skriver han i en mail.

Faktisk var der billeder og videoer fra brugere på stort alle nyhedshjemmesider i går. Fra JydskeVestkysten til Lollands-Falsters Folketidende og dr.dk

Ifølge Simon Stilling fra TV 2 gav billederne brugerne et indblik i, hvordan danskerne oplevede stormen – og gav dermed den øvrige nyhedsdækning en ekstra dimension.

”Brugerne har adgang til steder, vi aldrig ville kunne komme og fanger episoder, som vi aldrig ville have fanget. Bevares, de er ikke alle sammen af professionel kvalitet, men de dokumenterer,” forklarer han.

Bedre end ord

Samme melding lyder fra Jesper Bøgh, nyhedsredaktør på Lollands-Falsters Folketidende, der lige nu har to gallerier med fotos fra stormen.

»Når der sker noget med vejret, for eksempel snestorm eller storm, så sender folk fotos ind til os,« siger Jesper Bøgh

Billederne bliver ikke brugt på grund af deres fotoæstetiske kvaliteter.

»Men de kan dokumentere, at der er faldet nogle tagsten ned i Øster Ulslev, en lastbil er kørt i grøften, eller et stillads er væltet, hvor vi ikke ikke har mulighed for at komme forbi. Billeder fortæller ofte historien bedre end ord,« forklarer Jesper Bøgh.

Du kommer tæt på

Netchef Jesper Friis fra Politiken.dk siger også, at netavisen med brugernes billeder havde mulighed for at komme ud i flere afkroge af landet.

»Det er ikke noget, der bliver tygget eller formuleret, det er øjebliksbilleder. Du kommer tæt på,« forklarer Jesper Friis.

Han siger, at professionelle fotografer og journalister vinkler og udvælger.

»Brugerne oplever i realtime. Jeg synes, det er et fedt bidrag til dækningen,« siger han, og tilføjer at det ville være umuligt for professionelle pressefotografer at fange alle de øjeblikke, som læserne var vidne til i går.

Simon Stilling fra TV 2 ser det som mediernes opgave at være i dialog:

”At være et moderne medie i dag er lig med at være i konstant to-vejs-kommunikation og præsentere levende produkter, som folk kan få indflydelse på – det er ikke nødvendigvis kun forbeholdt journalister at lave nyheder.”

0 Kommentarer