Tre gange så mange streamede Tour de France i år

Flere danskere end nogensinde så årets Tour de France hos TV 2 via mobil, tablet eller computer. »Der er en klar tendens, hvor det bliver mere og mere normalt at se tv på nettet,« siger Tour de France-redaktør

I sommerhuset, på stranden eller på rejsen har danskerne Tour de France med sig. Tidligere var Touren bundet til tv’et i stuen, men ved at streame – hvor man ser tv via nettet – kan man følge med på computer, smartphone eller tablet. Hvis bare der er en netforbindelse.

Og den mulighed har danskerne ifølge TV 2 taget til sig. På deres streamingtjeneste TV 2 Play er antallet af seere til Tour-udsendelserne tredoblet i år i forhold til 2014.

»Normalt, når folk har skullet på familiebesøg i Thisted eller på stranden i løbet af sommeren, så har de måttet fravælge Touren. Men nu er det måske gået op for dem, at de både kan se familien og lave ting i løbet af weekenden, samtidig med at de følger med i Tourens kapitler,« siger TV 2's Tour de France-redaktør John Jäger.

De sidste to uger af Tour-dækningen på TV 2 Play er samtidig de mest succesfulde uger nogensinde for TV 2's streamingtjeneste. John Jäger ser det som et resultat af, at danskerne er blevet mere vant til det store udbud af online-tv.

»Jeg tror, der er en klar tendens, hvor det bliver mere og mere normalt at se tv på nettet. Det er noget, som flere og flere danskere gør. Om det så er på tablet eller mobiltelefonen eller computeren, er mindre vigtigt. Og så bilder vi os selvfølgelig også ind, at vi dækker Tour de France på en måde, som gør den værd at se og opleve,« siger John Jäger.

Flere læser på mobilen

Ud over tredoblingen af seere på TV 2 Play har TV 2's Tour de France-hjemmeside også oplevet fremgang. Her er antallet af visninger af tv-klip fordoblet. Samtidig kommer langt flere visninger på Tour-hjemmesiden fra mobiltelefoner end tidligere.

I 2014 kom 30 procent af besøgene på hjemmesiden fra mobil, imens 52 procent kom via computer. I 2015 var 41 procent af besøgene til gengæld vi mobiltelefonen, mens andelen af besøg fra computer var faldet til 41 procent.

»Jeg vil tro, at det er, fordi folk gerne vil have og kan få deres Tour-fix, mens de er på farten. Hvis de står og venter på bussen, er det nemt lige at tjekke det der, i stedet for at sidde hjemme på computeren og gøre det. Man kan hele tiden følge med i løbet,« siger John Jäger.

Ingen Tour-mur

Ifølge TV 2 var de i 2011 den tv-kanal i verden, der sendte mest fra Tour de France. Siden da har kanalen ikke undersøgt, om det stadig forholder sig sådan. Men mængden af Tour de France-tv på TV 2 er kun øget siden da.

Sammen med de direkte udsendelser fra løbet, der bliver vist både på TV 2, TV 2 Sport og TV 2 Play, holder TV 2 også fast i sine mange studieudsendelser fra løbet. Samtidig har kanalen i 2014 lavet programmet TV 2 på Tour, hvor de besøger flere byer i Danmark og afholder cykelløb.

På trods af de mange daglige timers Tour-tv har TV 2 dog endnu ikke ramt en mur, mener John Jäger.

»Samtidig med vores fremgang på nettet har vi også i år fået flere seere på fjernsynet. Vi kan konstatere, at folk gerne vil se det Tour-tv, vi laver. TV 2 på Tour er der også mange seere til, og derfor bliver vi ved med at lave det. Hver gang, vi har udvidet vores Tour-dækning, har det været en succes. Og derfor er vi fortsat med at udvide,« siger han.

Det er langtfra alle, der ser Tour de France. Men I har kun udvidet og udvidet jeres dækning de seneste år. Burde I ikke overveje at skære ned på jeres Tour-dækning og tilgodese andre seer-interesser?

»Hvis nogen kunne pege på noget overhovedet, som ville være mere set i den danske sommer, så ville vi øjeblikkeligt overveje at sende det. Det er der bare ikke. Hvis vi oplevede, at danskerne ikke benyttede vores Tour-dækning, kunne vi overveje at skære ned. Men vi oplever tværtimod, at de ekstraprogrammer, vi udvikler, bliver brugt,« skriver John Jäger i en mail.

1 Kommentar

Martin Villadsen
3. AUGUST 2015
Hvor mange drejer det sig om
Hvor mange drejer det sig om i tusinder? Er de gået fra 2.000 til 6.000, 20.000 til 60.000 eller...?