Hykleriske og ukritiske journalister….?

Det følgende er et gæsteindlæg fra min kollega, Christian Bogh, og er ikke nødvendigvis udtryk for min personlige holdning ;-) ------------------------Af Christian Bogh

Det følgende er et gæsteindlæg fra min kollega, Christian Bogh, og er ikke nødvendigvis udtryk for min personlige holdning 😉

 ————————

Af Christian Bogh

Hykleri eller ukritisk journalistik?

Den senste tids debat omkring doping nåede nye højder under det netop overståede Tour de France.

Lad mig lige først slå fast, at jeg ikke er for doping, men den måde hvorpå medier, sportsledere og politikere har behandlet dette emne i den sidste måned, har været af en sådan karakter, at jeg er begyndt at sætte spørgsmål ved om den kritiske journalist er forsvundet.

Det virker udefra som om medierne er så optaget af bringe rygter og løs sladder i spalterne, at nogle journalister helt glemmer den kristiske journalistik. Sagen med Michael Rasmussen er bare et eksempel fra dette års tour, hvor rytteren bliver dømt i medierne uden at der bliver sat spørgsmålstegn ved beviserne. Det er kun rytterens udtalelser, der bliver sat spørgsmålstegn ved. Og derved bliver budbringeren blåstemplet – hvilket jo bekendt i Rasmussen tilfælde betød en fyreseddel og en mistet Tour de France sejr. Alt sammen uden reelle beviser – i hvert fald beviser som medierne har kunnet frembringe. Sjovt ikke – de opsøgende journalister kan finde frem til alt det kritiske materiale og rygter der belaster rytterne – aldrig noget der belaster budbringeren…

Når så en journalist har ”afsløret” noget, så er det åbenbart ikke længere journalisternes ansvar, hvad der sker – det var ihvert fald DR’s Olav Skaaning Andersens holdning da han sad i TV i sidste uge. Skulle der f. eks. komme beviser om, at Rasmussen er helt uskyldig – så er journalisterne helt ansvarsfri – de har jo ”bare” været budbringeren. (Minder det lidt om Henrik Qvortrup’s Se og Hør?)

Det ville klæde journalisterne, hvis de kom med beviser, før de korsfæster folk.

Også politikerne er ved at falde over hinandens fødder for at være den, som er hårdest i udmeldingerne om hvordan cykelrytterne skal straffes, hvis de træder ved siden af.

Cykelrytterne som har dopet sig skal smides i fængsel, mener vores kulturminister. Og formand­en for Vejle Kommunes kulturudvalg, Peter Sikær Kirstensen (S), mener at cykelløbet Danmark Rundt ikke længere er velkommen i Vejle.

“Jeg mener ikke, vi skal bevillige kom­munale kroner til sådan et arrange­ment, som er med til at promovere nog­et, der er total forkert,” siger han.

Jamen hvis det virkelig er tilfældet – så glæder jeg til at høre deres (politikere og medier) fordømmelse af OL, VM i fodbold, håndbold, svømning, boksning, atletik osv. For her er der mindst lige så meget doping.

Og for at følge logikken bør Brian Mikkelsen stoppe med at kæmpe for at får OL til Danmark. OL er jo om noget befængt med doping og snyderi. Her bør man så forvente, at han fordømmer OL og arbejder for at fængsle de personer, der er indblandet i doping og snyderi. Og her forventer jeg så, at Danmarks IOC’s medlem Kai Holm siger: “Luk det cirkus” om OL som han sagde om Tour de France. OL er jo om noget det mest befængte sportsstævne, når det drejer sig om doping – her tænker jeg både på atletik, brydning, boksning, svømning, fodbold osv.

Og skal jeg i samme åndedrag forvente, at Jyllandsposten primært vil dække dopingspørgsmålene ved det kommende OL, VM, EM osv. på samme måde som de har meddelt at de neddrosler dækningen af Tour de France på grund af dopingen?

Og nu melder Nordjyske Medier sig under samme faner http://nordjyske.dk/index.aspx?page=3&action=SektionId%3D1&sender=239&target=240&data=Id%3D2444458%26TelegramType%3D3 og melder helt fra i dækningen af det sportslige i forbindelse med cykelløb.

Men hvorfor er der så ingen medier overhovedet (udover en note på to linier i Berlingske Tidende og en lille online nyhed på EkstraBladet) som gør noget ud af denne nyhed om Jolanda Ceplak, der har verdensrekorden i 800 meter indendørs. Hun er netop blevet taget i doping. Burde medierne ikke være fulde af historier om at man nu skal lukke ned for støtte til atletik og tage atletik af OL-programmet? Skal atleten ikke i fængsel? Det kunne være dejligt befriende hvis nogle journalister hørte Kai Holm om det spørgsmål – men det ville nok være for meget forlangt af vores ”kritiske” journalister…

Og da der sidste år var fem atletikudøvere i Tyskland, som blev dømt for doping. Stoppede tysk TV så deres atlektikudsendelse af den grund? Næh – men da 1 tysk cykelrytter blev snuppet – så lukkede de konsekvent ned.

Lidt konsekvens og kritisk journalistik kunne være dejligt…

——————————————————————————-

Tja… lad os høre, hvad I siger til det….? 🙂

 

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right