Statsministeriet ændrer praksis efter nytårstale

Medlemmerne af Folketingets presseloge er i dag blevet meddelt, at Statsministeriet ikke længere vil sende statsministerens nytårstale til medierne otte timer i forvejen. Fremover kommer den 15 minutter før talen bliver sendt

Det er slut med at kommentatorer, journalister og politikere spiller »teater« i timerne op til statsministerens nytårstale. Efter flere kritiske historier om at medierne gættede på indholdet af statsministerens nytårstale, selvom de udmærket kendte det i forvejen, ændrer ministeriet nu praksis. 

D. 1. januar i år fik medierne udleveret talen klokken 11 med den klausul, at de ikke måtte afsløre indholdet, før selve talen var blevet sendt. Den startede klokken 19.15. Sådan bliver det ikke næste år. Torsdag eftermiddag modtog alle medlemmer af Folketingets presseloge følgende mail fra Statsministeriet:

"På baggrund af den seneste tids debat om mediernes føromtale af statsministerens nytårstale skal jeg oplyse, at statsministerens nytårstale fremover vil blive udsendt klausuleret til pressen 1. januar kl. 19.00."

(Foto: Statsministeriet)

0 Kommentarer