Sammenfald på Dagen

KONFRONTATION. Det var med meget lidt interesse, jeg læste Journalistens kritik af "Forførerens fald" - portrættet af Peter Linck - Dagens ejer.

KONFRONTATION. Det var med meget lidt interesse, jeg læste Journalistens kritik af "Forførerens fald" – portrættet af Peter Linck – Dagens ejer.
Dog hæftede jeg mig ved Journalistens påstand om, at der havde været slagsmål mellem Peter Linck og fotograf Nicolai Howalt en af de sidste dage på Dagen.
Jeg mindedes en medarbejder på Dagen, der umiddelbart efter episoden, som vedkommende overværede, beskrev den for mig: Nicolai havde taget Linck i kraven og løftet ham op fra gulvet. Hvad der videre blev beskrevet, husker jeg ikke. Det var bare en dugfrisk anekdote af den underholdende slags.
Journalistens kritik af "Forførerens fald", der udelukkende byggede på påstanden om, at der aldrig havde været et slagsmål, og vidner, der sagde, at Linck og Nicolai aldrig havde rørt hinanden, fik lokket mig til at se filmen ved Kreds 1-arrangementet den 12. juni i år.
Det såkaldte slagsmål var i filmen kaotisk, og det var svært at se, hvad der egentlig foregik. Men filmens Linck bliver da taget i kraven og løftet op fra gulvet.
Præcis som Nicolai Howalt først forklarede til filmens instruktør, Frank Piasecki Poulsen (ifølge instruktøren), og som jeg altså også hørte det beskrevet af et vidne i december 2002. To vidneudsagn, der falder sammen, men hvor begge vidner i dag har ændret deres forklaring.
At der var tale om et slagsmål, har vi til gengæld kun fra en kilde: Journalisten.
For mig at se står der kun ét tilbage: Journalisten har en skribent ansat, hvis ambitionsniveau ikke svarer til mine forventninger om indholdet i mit eget fagblad.
Mikkel Schou, journalist

SVAR. Kære Mikkel Schou. Artiklen i Journalistens påstand var jo netop, at der ikke var tale om et slagsmål. Denne påstand bygger vi på, at otte navngivne øjenvidner fra dengang uafhængigt af hinanden siger, at Nicolai Howalt og Peter Linck var oppe at toppes, men uden at blive korporlige. Du henviser til et anonymt vidne, som du efter hukommelsen fik en anden version af for fem år siden. Desuden henviser du til, hvad filmens instruktør husker, at Nicolai Howalt skulle have sagt under en researchsamtale. Udtalelser, som Nicolai Howalt selv har benægtet. Set i det lys er du meget langt fremme i skoene med kritik af vores journalistiske ambitionsniveau. /
Jakob Elkjær, redaktør, Journalisten

0 Kommentarer