Er Linck lig med historien om Dagen?

Peter Linck indtog den absolutte hovedrolle i TV 2s dokumentar om dagbladet Dagen. Men avisen var mere end Lincks forføreriske luftkasteller. Det var også et ambitiøst avisprojekt, mener redaktør.

Peter Linck indtog den absolutte hovedrolle i TV 2s dokumentar om dagbladet Dagen. Men avisen var mere end Lincks forføreriske luftkasteller. Det var også et ambitiøst avisprojekt, mener redaktør.

TV 2 viste i går tv-dokumentaren "Forførerens fald" om Peter Linck og Dagbladet Dagen. I dag er der delte meninger om, hvorvidt Peter Linck er lig med hele historien om Dagen. Dagens redaktør, Kresten Schultz Jørgensen, mener, at Dagen også var historien om et banebrydende avisprojekt.

»I en tid, hvor medieverdenen er fuld af gratisaviser, der alene produceres med et fokus på annonceindtjeningen, repræsenterede Dagen en unik, redaktionel vision formuleret og eksekveret af dusinvis af dygtige journalister. At gøre det provinsielle og småborgerlige Danmark mere internationalt, at dyrke det generøse lige så meget som det 'kritiske', at styrke de gode fortællinger og – nå, ja – gøre det inden for et design og et layout, der var banebrydende smukt og enkelt,« skriver Kresten Schultz Jørgensen i Information i dag.

Mediawatch.dk skriver direktør i Burson-Marsteller Kim Larsen i en anmeldelse, at "Forførerens Fald" måske ikke fortæller historien om Peter Lincks svigt og usandheder. Til gengæld viser filmen, hvordan det lykkedes Linck at tiltrække nogle af medieverdenens bedste folk.

»For undertegnede, der selv var nyuddannet journalist, dengang Dagen var the talk of the town, og alle de seje skiftede de trætte redaktionslokaler i Skt. Annæ Passage, Rådhuspladsen eller Pilestræde ud med det attråværdige fællesskab i medieavantgardens nye in-sted på Holmen, har der imidlertid altid været to spørgsmål, som har undret mig: Hvordan f…. lykkedes det at tiltrække så mange af landets absolut bedste og mest respekterede journalister til projektet, og hvad var det egentlig, der drev ham? De to spørgsmål synes jeg Frank Poulsens film giver et godt bud på, netop fordi den giver Peter Linck, hans egen fortælling og verdensbillede så meget plads, at det får lov at tale for sig selv,« skriver Kim Larsen.