Radio24syv må ikke genudsende nyhedsudsendelser

Radio- og tv-nævnet har afgjort, at Radio24syv ikke må genudsende samlede nyhedsudsendelser om natten. Den vurdering kom to eksperter allerede med i juni sidste år til Journalisten. »Nu har vi tænkt os at lave forskellige nyhedsudsendelser om natten,« siger direktør Jørgen Ramskov

Det går ikke længere, at Radio24syv bare genudsender de samme nyhedsudsendelser om natten. Det har Radio- og tv-nævnet slået fast i en afgørelse:

”Den systematiske brug af genudsendelser i nattetimerne kl. 02-05 indebærer en tilsidesættelse af kravet om udsendelse af nyhedsudsendelser døgnet rundt,” skriver nævnet.

Den vurdering kom de to eksperter i mediejura – Søren Sandfeld Jakobsen og Sten Schaumburg-Müller – med til Journalisten allerede i juni, hvor de anførte, at Radio24syv’s regler for genudsendelser blev overskredet, når de ikke talte genudsendelse af nyheder med i mængden af deres samlede genudsendelser.

I juni kaldte direktør Jørgen Ramskov diskussionen for »et filosofisk spørgsmål«. Han mente, at man kunne sammenligne genudsendelserne om natten med nyhedsudsendelserne om dagen. Den eneste forskel var, at i udsendelserne om dagen blev de samme telegrammer læst op på ny, hvor det var en båndet version, der blev gentaget om natten.

I dag mener Jørgen Ramskov stadig, at spørgsmålet er filosofisk, men han har tænkt sig at rette ind:

»Det er Radio- og tv-nævnet, der bestemmer, og de siger, at vi genudsender systematisk, og det må vi ikke. Nu har vi tænkt os at lave forskellige nyhedsudsendelser om natten,« siger Jørgen Ramskov.

Da Journalisten skrev om problemstillingen i juni, svarede Radio- og tv-nævnet, at de ville behandle spørgsmålet sammen med public service-redegørelsen efter sommerferien 2013, men ifølge Mediawatch.dk gik nævnet ikke specielt ind i spørgsmålet om natlige genudsendelser. Det blev man først opmærksom på, da en lytter klagede over dem i januar i år.

Formand for Radio og tv-nævnet skriver i en mail til Mediawatch, at man ikke husker artiklen i Journalisten, og at spørgsmålet om genudsendelse af hele natlige nyhedsudsendelser skulle være drøftet før.

2 Kommentarer

Anders Hede
15. APRIL 2014
24syv sender masser af
24syv sender masser af fremragende radio. Det er mere oplagt at spørge hvorfor alle landsdækkende radiokanaler skal være statslige.
Een burde være max når der ikke er flere pladser
Lennart Brix
8. APRIL 2014
Skatteyderne hælder million
Skatteyderne hælder million efter million i dette projekt, som ingen hører. Derfor er det tragikomisk, at 24syv ikke engang kan forstå at nyheder er noget der er nyt og ikke genudsendelser.