Chok. Så kort kan Poul Høis reaktion beskrives, efter at bloggeren Mikael Jalving i dag beskylder Berlingske Tidendes USA-korrespondent for at plagiere andres artikler.
Den tidligere skribent i Berlingske Tidendes klumme "Groft sagt" Mikael Jalvings beskyldninger mod avisens Cavling-vindende korrespondent i USA vækker stor forundring på den anden side af Atlanten. Netop opvågnet med morgenkaffen i hånden ringer Poul Høi til Journalisten.dk for at svare på Mikael Jalvings beskyldninger.
Efter ligeledes at være blevet beskyldt for plagiat af Jyllands Posten i 2005 er Poul Høi nemlig særdeles påpasselig med at bringe kildehenvisninger i sine artikler, forklarer han.
»Jeg fik jo ørerne i maskinen, da Jyllands Posten beskyldte mig for tyveri, hvilket var virkelig uretfærdigt. Siden har jeg været yderst opmærksom på at undgå sådanne beskyldninger, så jeg tror ikke, der er mange korrespondenter, der er så påpasselige som jeg, når det handler om at bruge kildehenvisninger,« siger Poul Høi.
Han gør opmærksom på, at artiklen "Den ondskabsfulde teenagemor fra cyberspace", som Mikael Jalving kritiserer Poul Høi for at have siddet bag skrivebordet og opfundet kilder til, netop havde syv kildehenvisninger.
Mikael Jalving har siden sin afgang fra Berlingske Tidende i februar været ude med flere beskydninger imod Berlingske Tidende for at have mistet sit borgerlige ståsted under Lisbeth Knudsens ledelse. Men om blog-skribentens kritik af Poul Høi således skal ses i den sammenhæng, vil Poul Høi ikke spekulere i.
»Jeg kan ikke lave en psykologisk profil af Mikal Jalving, så jeg kan ikke vurdere, om han bruger mig i sit spil mod Berlingske Tidende. Jeg ved blot, at hans beskyldninger er uretfærdige,« siger Poul Høi.
6 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Se http://www.punditokraterne.dk/fusk-eller-sjusk--mere-om-poul-h-i-post189691
Poul Høi har en formidabel evne til at analysere og beskrive strømninger og fænomener i vores tid. Det er journalistik på meget meget højt plan. Hvor Jalving er en bøsseforskrækket polemiker sætter Poul Høis artikler tingene i et perspektiv som interesserer alle læsere - fri for Jalvings liberalistiske kæpheste og interessant for alle danskere uanset polistisk ståsted. Som abonnent kan man leve med Jalving sålænge vi har Høi ..........det omvendte er ikke tilfældet.
Jeg har ofte hørt, set og læst Jalvings uforgribelige mening om dette eller hint. Han opfatter formentligt sig selv som oraklet, der ved alt. Han har svært ved at erkende at andre mennesker kan have ret, og svært ved at acceptere at man faktisk har lov til at være uenig med ham.
Jeg har ofte set, læst og hørt Jalving, og han er godt nok ikke meget for at give andre mennesker ret eller anerkende at de har ret til at være uenige.Han er i egne øjne formentlig oraklet, der får alle andre til at fremstå som uvidende almue, der bare skal holde bøtte, når nu han har fortalt, hvordan tingene hænger sammen
Det er egentligt underligt, at Michael Jalving har behov for at tage en så gammel sag frem - en sag som er afsluttet på alle måder. Men agurketiden er vist indtruffet permanent i Jy-Pos blogs.
De såkaldte "nye" sager, som der nævnes i bloggen, er helt hen i vejret. Det er godt nok svært at se, at der skulle være tale om afsmitning på sagen om mordet i Italien, (Amanda Knox sagen) ligesom man skal være usandsynligt konspiratorisk anlagt for at tolke, at Poul Høi lader som om, at han befinder sig et helt andet sted, end han foregiver, når han skriver sine reportager.
Journalistikkens vilkår er, at korrespondenter ofte skriver om begivenheder, der ligger uden for deres kontor, og det hænder, at de ikke befinder sig lige i den retssal, det nu foregår i, men rapporterer på afstand gennem de medier, der er til rådighed. Det kan godt være, at det kommer som en stor overraskelse for folk, der ikke ved noget om journalistik, men for os andre er det en del af vilkårene ved at være udstationeret. Man kan ikke være alle steder på én gang, men har til opgave at gengive, hvad der sker, på en korrekt måde og samtidig skabe et fortælleteknisk univers, der gør det udholdeligt at læse om det. Det sker også på Jyllands-Posten, at korrespondenterne ikke altid befinder sig i det ovale værelse i Det Hvide Hus, eller befinder sig i Udenrigsministeriet i Washington eller i den retssal, hvor der sker noget interessant. Jeg er helt sikker på, at de også er i stand til at løfte en god historie fortællemæssigt uden at gå på kompromis med det faktuelle og det korrekte i gengivelsen.
Men det problem har en blogger jo ikke. Vedkommende behøver ikke at forlade sin computer. Måske er det derfor, at det er så svært at finde på noget fornuftigt at skrive om.
Poul Høi har ikke det problem. Han er ofte på farten, hvad hans fremragende reportager i Berlingske Tidende vidner om.
Kristian Mouritzen
Udlands- og debatredaktør
Berlingske Tidende.
Flere