Politikere med »endnu mere filter«

Fotograf på Politiken var »lamslået«, da han så billeder fra bog med folketingspolitikere klædt i modetøj. Det er ikke kun forbeholdt kendisser at se godt ud, siger kvinden bag bogen

25 danske folketingspolitikere viser nye sider af sig selv i bogen 'Mode og Magt', som Folketingets stylist Pari Khadem har lavet. Hun mener ikke, at den måde, politikere bliver skildret på til dagligt på Christiansborg, viser, hvor flotte de kan tage sig ud.

»Det er ikke kun forbeholdt kendisser eller studieværter at blive stylet og se godt ud. Det er det, jeg gerne vil vise med bogen,« siger Pari Khadem.

Politikerne fortæller i bogen til den tidligere modejournalist på Børsen og Berlingske Lotte Freddie om deres syn på tøj og trends.

»Det er en coffee table-book med tykt glittet papir, hvor Pari Khadem har stylet dem, og Elona Sjøgren har taget Vogue-billeder af politikerne. Jeg er vildt imponeret over bogen,« siger hun.

Foto: Elona Sjøgren

I bogen er der blandt andet billeder af Margrethe Vestager, Pia Kjærsgaard og Enhedslistens Rosa Lund, og billederne er kritiseret flittigt på sociale medier, har dr.dk blandt andet skrevet

Lotte Freddie undrer sig over kritikken.

»Det er utroligt, at de kan blive så ophidset over det. Men det må være, fordi de ikke har set bogen og forstår, hvad det drejer sig om – nemlig at danske politikere viser dansk design,« siger Lotte Freddie.

Iscenesat ud i det ekstreme

Pressefotograf på Politiken Mads Nissen blev meget forbløffet over billederne, da han så dem første gang, fortæller han.

»Jeg var fuldstændigt lamslået. Som fotograf er jeg vant til at overtale folk til, at de skal have tillid til mig, så man kommer ind under masken. Her sker der det modsatte. Der er endnu flere filtre på,« siger han.

Selv om bogen handler om, at politikerne skal fremme interessen for dansk mode, handler billederne for Mads Nissen om politikerne på Christiansborg, ikke om modetøj.

»Det, jeg ser, er ikke kjolerne og dansk mode, men velkendte ansigter, der er blevet iscenesat ud i det ekstreme,« forklarer han.

Men er det ikke i orden, at politikere viser andre sider af sig selv og tager noget pænt tøj på?

»Jeg er ikke interesseret i at dømme dem eller sige, at de ikke må gøre det. Jeg synes bare, det er dybt mærkeligt,« forklarer han.

Foto: Elona Sjøgren

Ligner en prinsessedrøm

Han blev pinligt berørt, da han så billederne af især de kvindelige politikere.
»Det ligner prinsessedrømme, der skal udleves. Det ser ud, som om, de er på vej til prom for at danse lancier.«

Pari Khadem er uenig i kritikken.

»Jeg føler ikke, at det er, fordi de har en prinsessedrøm. Jeg er beæret over, at politikerne har stillet op og promoveret dansk mode, som er et af vores største eksporterhverv. Hvem kan gøre det bedre end de danske politikere?« spørger hun.

Fotograf Elona Sjøgren fortæller, at hun ikke har tid til at svare på kritikken.

2 Kommentarer

Erik Svend
7. NOVEMBER 2014
Jeg er uenig med Mads og
Jeg er uenig med Mads og Svend Erik. Jeg synes faktisk, at politikerne her blotter sig ganske meget mere end på mange pressefotografier.
Svend Erik Sokkelund
6. NOVEMBER 2014
Jeg giver Mads Nissen hel ret
Jeg giver Mads Nissen hel ret; fancy, forlorent, top stylet overflade. Men ugebladene og Pias vælgere æder det sikkert råt.