Politiet skifter forklaring i New York Times-sag

For en måned siden afviste Syd- og Sønderjyllands Politi, at en syrisk flygtningefamilie ifølge New York Times var endt bag tremmer i Kolding. Men nu viser videooptagelse, at familien havde ret. Politiet beklager

I begyndelsen af oktober 2015 tilbageviste Syd- og Sønderjyllands Politi en artikel i New York Times. Ifølge den anerkendte avis var 10 syriske familiemedlemmer, heriblandt seks børn, endt i to fængselsceller i Kolding i starten af september, inden de skulle sendes retur til Tyskland.

»Det passer simpelthen ikke. Der var ingen, der var placeret i arresthuse på det tidspunkt,« fortalte Lisa Dissing, sekretariatschef i Syd- og Sønderjyllands Politi dengang til Journalisten. Hun undrede sig over, at politiet ikke var blevet forelagt anklagerne, før New York Times bragte dem.

Men nu viser det sig ifølge Berlingske, at familien selv filmede inde fra fængslet – og nu bekræfter politiet, at både små børn og voksne tilbragte en nat bag tremmer.

Til Berlingske siger Lisa Dissing, at fængslingen i første omgang ikke blev skrevet ind i politiets såkaldte dokumentationslog.

”Det er selvfølgelig beklageligt, men man skal nok også forstå, at det var en meget usædvanlig og kaotisk situation for politiet, hvorfor det i et vist omfang var nødvendigt at fravige procedurer for anbringelse af frihedsberøvede,” skriver hun.

I dag har familien Majid søgt asyl i Sverige. Du kan læse om familiens oplevelser i blandt andet denne artikel i New York Times

Journalisten har flere gange forsøgt at få en kommentar fra New York Times både før og efter publicering af den første artikel. Avisen er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

0 Kommentarer