Piratradioen ”Byens Radio” er jaget vildt

Erhvervsstyrelsen erklærer den københavnske piratradio "Byens Radio" krig. Sendevognen bliver sendt i byen for at finde bagmændene - ligesom styrelsen truer med politianmeldelse.

Erhvervsstyrelsen erklærer den københavnske piratradio "Byens Radio" krig. Sendevognen bliver sendt i byen for at finde bagmændene – ligesom styrelsen truer med politianmeldelse.

Erhvervsstyrelsen har besluttet at undersøge Byens Radio, som siden årsskiftet har sendt alternativ musik og liveshows på 89,7 FM seks gange om ugen til lyttere i hovedstaden.

Det skriver modkraft.dk.

Styrelsen blev opmærksom på piratradioen i forbindelse med Radionyt.coms dækning af initiativet.

»Vi undersøger nu, hvor og hvad radioen sender. Jeg kan bekræfte, at der blandt andet bliver brugt en sendevogn i vores arbejde med at lokalisere radioen,« siger souschef i Erhvervsstyrelsen Robert Lindgaard til Modkraft.

Han siger videre, at Erhvervsstyrelsen er klar til at gå til politiet, hvis der finder ulovligheder sted.

Talsmanden for Byens Radio opfordrer til at tage situationen med ro.

»Erhvervsstyrelsen burde slå koldt vandt i blodet og værdsætte vores initiativ, da der er masser af plads på FM-båndet. Vi laver jo public service og er helt non-profit,« siger DJ Know It All.

Han fortæller videre til Modkraft.dk, at folkene bag Byens Radio nu er gået i gang med at undersøge de juridiske og tekniske muligheder for at undgå et indgreb, der kan medføre radiostationens lukning.

Byens Radio har sendt fra et ukendt sted i København siden den 31. december. Derudover kan interesserede lytte med på Soundcloud.

0 Kommentarer