Operachef ny direktør for BBC

Den tidligere chef for Det Royale Operahus, Lord Tony Hall, er udpeget som ny generaldirektør for BBC. Han erstatter George Entwistle, der trådte tilbage tidligere på måneden efter de to skandalesager om et Newsnight-program og tv-værten Jimmy Savile

Den tidligere chef for Det Royale Operahus, Lord Tony Hall, er udpeget som ny generaldirektør for BBC. Han erstatter George Entwistle, der trådte tilbage tidligere på måneden efter de to skandalesager om et Newsnight-program og tv-værten Jimmy SavileLord Tony Hall er blevet udvalgt til at få BBC på ret køl som ny generaldirektør for det, der kaldes alle public-servicestationers moder. Mediegiganten har den seneste tid været sendt på slingrekurs af både sande og falske pædofili-skandaler. En udfordring, der blev så stor, at tidligere generaldirektør George Entwistle valgte at træde tilbage tidligere på måneden.

Det skriver pressgazette.co.uk.

Lord Hall har stået i spidsen for BBC News fra 1996-2001, og han beskrives af BBC’s ledende organ BBC Trust som en digital pioner, idet han har startet BBC News Online, Radio 5 Live, BBC News 24 og BBC Parliament i sin tid på BBC.

Han forventes at tiltræde i starten af marts, og indtil da vil Tim Favie fortsætte som midlertidig generaldirektør.
Formanden for BBC Trust, Lord Patten, sagde om Hall:

»Tony Hall har været en insider og lige nu en outsider. Som en ex-BBC mand forstår han, hvordan selskabets kultur og adfærd gør det, når det er i sit es, til den bedste broadcaster i verden. Og fra sin position uden for BBC forstår han også den til tider berettigede kritik af selskabet: At det kan være indadskuende og til tider for institutionelt,« siger Lord Patten til Pressgazette.

Lord Hall kommenterede på sin udnævnelse:

»Jeg tror passioneret på BBC, og det er derfor, at jeg har accepteret Lord Pattens tilbud om at blive generaldirektør. Denne organisation er en utroligt vigtig del af, hvad der gør Storbritannien til, hvad det er. Og det berører selvsagt ikke kun folk i dette land, men et tocifret antal millioner verden over. Det har været et par svære uger, men vi kommer igennem det sammen. Jeg er dedikeret til at sikre, at vores nyhedstjenester er de bedste i verden. Jeg er dedikeret til at gøre dette til et sted, hvor kreative folk – de bedste og de skarpeste – har lyst til at arbejde,« siger Lord Hall til pressgazette.co.uk.

0 Kommentarer