Nordjyske tæt på at overtage Morsø Folkeblad

Aktionærerne bestemmer, om Morsø Folkeblad skal overtages af Nordjyske Medier. Morsø Folkeblad fortsætter som selvstændig avis og bliver ikke reduceret til lokalsider i Nordjyske. "Vi har taget forbehold for et Thisted Dagblad-scenarie," siger tillidsmanden (opdateret 15:14)

Aktionærerne bestemmer, om Morsø Folkeblad skal overtages af Nordjyske Medier. Morsø Folkeblad fortsætter som selvstændig avis og bliver ikke reduceret til lokalsider i Nordjyske. "Vi har taget forbehold for et Thisted Dagblad-scenarie," siger tillidsmanden (opdateret 15:14)

Nordjyske Medier står over for at udvide sit udgivelsesområde. Ifølge nordjyske.dk er Nordjyske Fonden tæt på at overtage Morsø Folkeblad. En betingelse for overtagelsen er, at Morsø Folkeblad "i de kommende år" udgives i samme omfang og med samme redaktionelle kvalitet som i dag.

Det er hensigten, at direktør Kim Sangild og chefredaktør Leif Kristiansen fortsat skal varetage den daglige ledelse af Morsø Folkeblad.

Aktionærerne i Morsø Folkeblad skal tage stilling til aftalen på en ekstraordinær generalforsamling i december. Bestyrelsen for Nordjyske Medier har allerede godkendt forslaget.

Morsø Folkeblads bestyrelse vurderer, at en beslutning nu er den bedste måde at sikre morsingboerne muligheden for at beholde deres daglige avis.

Glæde og sorg

Bo Lehm Nielsen, pressefotograf og tillidsrepræsentant på Morsø Folkeblad, siger, at det både er en glædens dag og sorgens dag. Sorgens dag, fordi man opgiver Morsø Folkeblads selvstændighed.
»Men vi er glade over, at en overtagelse er det bedste bud på at sikre de journalistiske arbejdsplader og avisens udgivelse i mange år.«

På et møde i dag tog medarbejderne imod de nye planer.

Vil undgå Thisted-scenarie

Bo Lehm siger, at Morsø Folkeblads formålsparagraf om at lave journalistik til og om borgerne på Mors bliver bevaret. Morsø Folkeblad må ikke reduceres til nogle sider i Nordjyske, som det er sket med Thisted Dagblad.

»Vi har taget forbehold for et Thisted Dagblad-scenarie. Nordjyske Fonden har forpligtet sig til, at avisen fortsætter med udkomme med minimum samme journalistiske kvalitet og omfang som i dag.«

Som tillidsmand vil Bo Lehm blandt andet holde øje med, at stillinger bliver genbesat, når der er naturlig afgang, så bemandingen forbliver den samme.

»Vi er allerede hårdt spændt for, og det skal ikke skævvrides yderligere.«

Presset af lønsumsafgift

Morsø Folkeblad har ifølge nordjyske.dk kæmpet med dårlig økonomi, siden selskabet investerede i ny trykmaskine for tre år siden. Avisen er også ramt af bankkrak, svigtende annonceindtægter og tilbagegangen i befolkningstallet, lyder forklaringen.

De nye lønsums- og reklameafgifter i finansloven betyder, at Morsø Folkeblads indtjeningsevne bliver yderligere forringet.

Morsø Folkeblad er udkommet siden 1877.
Der er 11 DJ-medlemmer, og den årlige omsætning ligger på 34 millioner kroner.

(opdateret 15:14 med kommentar fra tillidsmand Bo Lehm.)

0 Kommentarer