Nordjyske dropper dækning af cykelløb

Cykling ligner efterhånden mere amerikansk wrestling end sport. Sådan lyder sportsredaktørens forklaring på, at Nordjyske Stiftstidende som den første danske avis afstår fra at dække etaper.

Cykling ligner efterhånden mere amerikansk wrestling end sport. Sådan lyder sportsredaktørens forklaring på, at Nordjyske Stiftstidende som den første danske avis afstår fra at dække etaper.

'Cykling er død som sport'.
Med den overskrift forklarede sportsredaktør Mikkel Ottesen læserne, at de ikke længere skal forvente at finde reportager om diverse etaper eller resultatformidling i Nordjyske Stiftstidende.
»Vi kan ikke med den journalistiske integritet i behold beskrive professionel cykling som en sport efter dopingskandalerne. Vi kan ikke besynge de store præstationer og formidle resultatet, som om der var tale om sport i olympisk forstand. Vi kan beskrive det som et show med tilskuere, som hvis Chippendales kommer til byen, eller som hvis Cirkus Dannebrog trækker en elefant ned igennem gågaden,« siger Mikkel Ottesen til Journalisten.dk
Dermed er Nordjyske Stiftstidende den første danske avis, som helt afstår fra at dække cykling som sport. Jyllands-Posten har tidligere i år valgt at koncentrere egne kræfter om at dække dopingskandaler og den generelle udvikling i cykelsporten.
Dog dækkede Jyllands-Posten dagens etaper i Tour de France via Ritzau-telegrammer.
Nordjyske har imidlertid valgt helt at afstå. Og det er ikke uden konsekvenser, understreger Mikkel Ottesen med henvisning til, at PostDanmark Rundt netop i dag gennemfører en etape i Nordjylland.
»De skal vælge, om de fortsat vil være medlemmer af den olympiske familie og dækkes af sportsjournalister til et sportspublikum. Eller om de vil være en verdensomspændende pendant til amerikansk wrestling, hvor kampene er afgjort på forhånd, og alt er skuespil. Jeg håber, cyklingen vælger den olympiske vej, så den igen kan komme på programmet på disse sider, men det kan kun fremtiden vise,« skriver Mikkel Ottesen.
Nordjyske Stiftstidende vil imidlertid stadig dække dopingskandaler og cykelsportens indre kamp med doping-spøgelset.
»Vi følger bare væsentlighedskriteriet, og det væsentlige nu er kampen om professionel cyklings fremtid.«
Men flere undersøgelser viser, at læserne ikke ønsker at læse kritisk dækning af sport. De vil primært have fascination?
»75 procent af de reaktioner, vi har fået på at droppe resultatformidlingen, er negative. Men 25 procent er positive, og jeg hæfter mig ved, at de især kommer fra folk internt i cykelsportsverdenen, som kender den hårde interne kamp om doping og så fra mennesker, som virkelig brændte for cykling som sport,« siger Mikkel Ottesen.

0 Kommentarer