Michael Dyrby stopper på TV 2 efter affære

Michael Dyrby fratræder sin stilling som nyhedsdirektør på TV 2. Det sker efter en affære, skriver TV 2 i en pressemeddelelse. »I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger,« udtaler Dyrby (Opdateret kl. 10.52)

Michael Dyrby fratræder sin stilling som nyhedsdirektør på TV 2. Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse

Begrundelsen er at finde i private forhold, lyder det.  

»Jeg har for nylig haft en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger, der har sat mig i en sårbar position. Det kan man ikke som nyhedsdirektør. I forbindelse med affæren har der været udvekslet kompromitterende materiale. Det er beskyttet af lov om privatlivets fred, men kan udnyttes,« udtaler Michael Dyrby. 

Mandag orienterede han TV 2's administrerende direktør, Merete Eldrup, om, at det i den nuværende situation ikke kan være anderledes, og at han må fratræde sin stilling.  

»Jeg har ikke været udsat for afpresning, men materialets tilstedeværelse er nok. Det er nødvendigt, at en nyhedsdirektør både internt og eksternt bliver respekteret og opfattet som en leder, der træffer velovervejede og rigtige beslutninger. Derfor er det mit valg, at jeg ikke længere skal være nyhedsdirektør på TV 2,« udtaler den ny tidligere nyhedsdirektør i pressemeddelelsen. 

Journalisten har været i kontakt med Michael Dyby. Han har ikke yderligere kommentarer til sagen, da den er af privat karakter.

»Selve sagen er reelt privat og uden konsekvens og perspektiv for andre end min familie og mig. Mit fokus vil fremadrettet ligge her – hos dem, jeg har såret allermest,« udtaler han i pressemeddelelsen. 

TV 2's administrerende direktør, Merete Eldrup, beklager Dyrbys opsigelse, men respekterer hans beslutning:

»Michael Dyrby har været en engageret kollega og en kompetent nyhedsdirektør, som har tjent TV 2 i mange år og været med til at sikre vores position i nyhedsbilledet i dag. Jeg vil gerne takke Michael Dyrby for indsatsen og for samarbejdet, og jeg ønsker ham alt det bedste fremover.«

Michael Dyrby kom til TV 2 i 1994 og indtrådte i direktionen i april 2010. Michael Dyrby fratræder per dags dato, og nyhedschef og leder af Nyhedscenteret Mikkel Hertz konstitueres som nyhedsdirektør.

Opdateret kl. 10.52: Flere oplysninger fra TV 2's pressemeddelelse er tilføjet. 

7 Kommentarer

Jesper Bech Pedersen
13. NOVEMBER 2015
Rasmus Sylvest - lige mine
Rasmus Sylvest - lige mine tanker. Jeg har heller ikke meget fidus til de konspirationsteorier, der bliver luftet her.

Men Christian Vangsø Bentsen skriver jo, at han senest i dag, fredag, vil komme med den helt store afsløring, så jeg venter i spænding :-)
Rasmus Sylvest
12. NOVEMBER 2015
Altså hvad er i for nogen
Altså hvad er i for nogen journalister. Der er intet der tyder på at det kompromitterende materiale ikke er andet end af privat karakter, og altså intet har at gøre med hans arbejde. Lad være med at spekulere i andet drt er uskømt,og væmmeligt, at vær vidne til i hvert ujournalistisk. Stop nu!
Bodil Rohde
10. NOVEMBER 2015
Ja, man må sige, at Michael
Ja, man må sige, at Michael Dyrby har leveret sit bidrag til dagens underholdning.

Men det kan vel ikke være særlig kompromitterende, at han har sendt billeder af sig selv. Det er jo nærmest den slags, mange kendte mennesker efterhånden lever af, og det handler sådan set kun om, at folk er nøgne.

Det er da mere kompromitterende, hvis han også har udleveret oplysninger om andre mennesker.

Venlig hilsen
Bodil Rohde

Hans Sørensen
10. NOVEMBER 2015
@Jesper Bech Pedersen. Læs nu
@Jesper Bech Pedersen. Læs nu, hvad CVB skriver. Det er (formentlig) ikke selve affæren, dvs. det at han har knaldet udenom, der får ham til at gå.
Men der at han har sendt fortroligt (nøgenfoto?) materiale til andre.

Som han selv siger: " I forbindelse med affæren har der været udvekslet kompromitterende materiale. Det er beskyttet af lov om privatlivets fred, men kan udnyttes"

Hvis ikke, du kan se, der er en forskel i vinkling, så er du ikke journalist (og det er sådan set helt fair).
Jesper Bech Pedersen
10. NOVEMBER 2015
Christian Vangsø Bentsen -
Christian Vangsø Bentsen - kan du så ikke fortælle, hvorfor han stopper, når det nu åbenbart ikke er dick-pics og en affære der ligger bag? Du mener at kende den rette sammenhæng, hvis jeg da ellers forstår din lidt sorte snak. Så lad os få svesken på disken :)

Flere