Michael Dyrby stopper på TV 2 efter affære

Michael Dyrby fratræder sin stilling som nyhedsdirektør på TV 2. Det sker efter en affære, skriver TV 2 i en pressemeddelelse. »I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger,« udtaler Dyrby (Opdateret kl. 10.52)

Michael Dyrby fratræder sin stilling som nyhedsdirektør på TV 2. Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse

Begrundelsen er at finde i private forhold, lyder det.  

»Jeg har for nylig haft en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger, der har sat mig i en sårbar position. Det kan man ikke som nyhedsdirektør. I forbindelse med affæren har der været udvekslet kompromitterende materiale. Det er beskyttet af lov om privatlivets fred, men kan udnyttes,« udtaler Michael Dyrby. 

Mandag orienterede han TV 2's administrerende direktør, Merete Eldrup, om, at det i den nuværende situation ikke kan være anderledes, og at han må fratræde sin stilling.  

»Jeg har ikke været udsat for afpresning, men materialets tilstedeværelse er nok. Det er nødvendigt, at en nyhedsdirektør både internt og eksternt bliver respekteret og opfattet som en leder, der træffer velovervejede og rigtige beslutninger. Derfor er det mit valg, at jeg ikke længere skal være nyhedsdirektør på TV 2,« udtaler den ny tidligere nyhedsdirektør i pressemeddelelsen. 

Journalisten har været i kontakt med Michael Dyby. Han har ikke yderligere kommentarer til sagen, da den er af privat karakter.

»Selve sagen er reelt privat og uden konsekvens og perspektiv for andre end min familie og mig. Mit fokus vil fremadrettet ligge her – hos dem, jeg har såret allermest,« udtaler han i pressemeddelelsen. 

TV 2's administrerende direktør, Merete Eldrup, beklager Dyrbys opsigelse, men respekterer hans beslutning:

»Michael Dyrby har været en engageret kollega og en kompetent nyhedsdirektør, som har tjent TV 2 i mange år og været med til at sikre vores position i nyhedsbilledet i dag. Jeg vil gerne takke Michael Dyrby for indsatsen og for samarbejdet, og jeg ønsker ham alt det bedste fremover.«

Michael Dyrby kom til TV 2 i 1994 og indtrådte i direktionen i april 2010. Michael Dyrby fratræder per dags dato, og nyhedschef og leder af Nyhedscenteret Mikkel Hertz konstitueres som nyhedsdirektør.

Opdateret kl. 10.52: Flere oplysninger fra TV 2's pressemeddelelse er tilføjet.