Kristian Lund ærgerlig over at stoppe på Dagens Medicin

Fredag eftermiddag blev Kristian Lund forhenværende chefredaktør på Dagens Medicin. »Det lå i kortene, at jeg skulle væk,« siger han til Journalisten

Anders Krab-Johansen, chefredaktør for Dagbladet Børsen og bestyrelsesformand for Dagens Medicin, fyrede fredag eftermiddag Kristian Lund, der har stået i spidsen for Dagens Medicin gennem ni år.

»Det er edderbroderme jammerligt, at det skal slutte. Men sagen er, at det, jeg synes, man skal gøre med Dagens Medicin, synes min bestyrelse ikke. De har nogle andre ideer,« siger Kristian Lund til Journalisten.

Han ønsker ikke at gå i dybden med årsagerne til bruddet.

»Anders og jeg har ikke slået hovederne sammen. Det har ligget i kortene i noget tid, at vi ikke passer sammen.«

Kristian Lund har været aktiv i Danske Medier – både som næstformand i bestyrelsen og formand for redaktionelt udvalg. I forbindelse med fyringen fratræder han begge tillidshverv. Og begynder som selvstændig.

»Jeg skal bl.a. skrive en stor bog, der allerede er aftalt, og ellers har jeg tænkt mig at rådgive og udgive digitale medier. I bund og grund kommer min fyring med sjælden timing – jeg tror, det kommer til at gå bedre. Jeg tror, at dansk økonomi er på rette vej. Jeg tror på, at medierne vil få det bedre. Når de store aviser går i gang med betalingsmurene, baner de vejen for, at andre kan komme til med betalingsprodukter,« siger Kristian Lund.

Og fortsætter: 

»Til næste år får vi en helt anden form for støtte – også produktionsstøtte – til den form for virksomhed, som jeg vil starte. Og jeg kan oven i købet få etableringsstøtte. Timingen er forrygende. Det vidste jeg ikke, da jeg blev fyret, så jeg synes, at jeg nu høster frugterne af mange års foreningsarbejde.« 

0 Kommentarer