Krab-Johansen følte sig kørt ud på et sidespor

Anders Krab-Johansen blev lovet en chefredaktør-post på Politiken, men det blev aldrig indfriet. Det, og avisens tiltagende menings-journalistik, fik ham til at forlade sin stilling på Politiken, erfarer Journalisten.

Anders Krab-Johansen blev lovet en chefredaktør-post på Politiken, men det blev aldrig indfriet. Det, og avisens tiltagende menings-journalistik, fik ham til at forlade sin stilling på Politiken, erfarer Journalisten.

Det var tilsyneladende en kombination af faglig ideologi og bristede karriereambitioner, der fik Anders Krab-Johansen til at forlade sin stilling som nyhedschef på Politiken.

I det nye nummer redegør fagbladet Journalisten for begivenhedsforløbet omkring Krab-Johansens opsigelse, og her kan man læse, hvordan han efter sin beslutning forklarede medarbejderne, at han var blevet forbigået i sit ønske om en chefredaktør-post, samtidig med at bladledelsen var blevet udvidet med to personer, så hans rolle hierarkiske position som tredje-kommanderende nu var udvandet.

Det betragtede Anders Krab-Johansen som en klar svækkelse af hans magt på bladet.

Samtidig fortalte han, at han allerede ved oprettelsen af Irak-Centeret var klar over, at hans fremtid ikke var på Politiken, og at han siden kun var bekræftet, at han skulle væk derfra.
Sådan fortalte Anders Krab-Johansen over fredagsøllen på Politiken den 8. januar. Her var Tøger Seidenfaden ikke tilstede, men ved et efterfølgende medarbejdemøde den 28. januar, fik Seidenfaden mulighed for at give igen.

Her refererede Tøger Seidenfaden i detaljer samtaler mellem ham og Krab-Johansen, blandt andet refererede han sidstnævnte for at sige, at mange af Politikens journalister blev anset for at være så meningsbefængte, at de ikke ville kunne få job andre steder.

Han sagde om chefredaktør-posten, at Anders Krab-Johansen havde haft en klar forventning om at stryge til tops som chefredaktør, men at Seidenfaden ikke mente, at Krab-Johansen ikke var moden til det, hvilket hans skuffede reaktion siden beviste var en korrekt vurdering.

»Det er ubetinget det mest mærkelige møde, jeg har oplevet i den tid, jeg har været på Politiken,« siger journalist Anders Hjort om medarbejdermødet.

Læs hele forløbet omkring Anders Krab-Johansens opsigelse og duellen mellem mr. Views og mr. News her.

Læs også portrætinterviewet om og med Tøger Seidenfaden her.

0 Kommentarer