Kids’ News lukker – JP/Politikens Hus barsler med børneavis

JP/Politikens Hus arbejder på at udgive en børneavis med inspiration fra for eksempel Berlingske Medias Kids' News. JP/Pols koncernchef er ærgerlig over lukningen af Kids' News. ”Men det er klart, at det også åbner muligheder for os,” siger hun

Samme uge som Berlingske Media meddelte, at børneavisen Kids' News lukker, fortæller koncernchef Dorthe Bjerregaard-Knudsen, at JP/Politikens Hus er på vej med børneavis. 

”Det har længe været en drøm for os at udgive en børneavis. Vi har arbejdet på det igennem et par måneder og lavet forundersøgelser. Der er vi blevet bekræftet i, at børn gerne vil følge med og gerne vil holde sig orienteret,” siger koncernchefen. 

Lukning af Kids' News overrasker

Hun er derfor også uforstående over for Berlingske Medias beslutning om at lukke deres børneavis, Kids' News. 

”På baggrund af vores undersøgelser vurderede vi, at markedet for kvalitetsjournalistik til børn kunne udvides. Set i det lys er vi overraskede over, at Kids' News lukker. Men deres lukning ændrer ikke ved vores drøm. Den er stadig fuldt ud intakt,” siger hun.

Faktisk har Kids' News været en inspirationskilde. 

”Vi er ærgerlige over lukningen på børnenes vegne, men det er klart, at det også åbner muligheder for os,” siger hun. 

Forskel på fake og fakta

Dorthe Bjerregaard-Knudsen mener, at der er behov for en avis, som kan hjælpe børnene med at navigere i den store mængde af informationer, de møder hver dag. 

”Hvis vi kigger på den tid, vores børn lever i, har vi overvældende informationsmængder. Det kan være svært for børn – og os andre – at sortere i fake og fakta,” siger hun. 

Hun kan ikke afsløre, hvornår avisen første gang kan købes i kiosken. 

”Vi arbejder i øjeblikket på at skabe en bæredygtig forretningsplan. Det er stadig for tidligt at sige, om projektet rent faktisk materialiserer sig. Men vi arbejder på det. Det er en kende tidligere at tale om det, end vi havde planlagt, så derfor kan jeg heller ikke gå meget i detaljer,” siger Dorthe Bjerregaard-Knudsen. 

Onsdag kom det frem, at Berlingske Medias ledelse lukker Kids' News i forbindelse med en kombineret digital omstilling og spareøvelse, hvor koncernen satser på færre udgivelser.

0 Kommentarer