Journalist kritiserer fyringer i klumme

Berlingske-journalist tager afsked med fyrede kolleger i en avisklumme, hvor han beskriver fyringsrunden på Berlingske som "ubarmhjertig".

Berlingske-journalist tager afsked med fyrede kolleger i en avisklumme, hvor han beskriver fyringsrunden på Berlingske som "ubarmhjertig".
"Da jeg cyklede hjem fra arbejde i mandags, havde jeg tårer i øjnene. Ikke på grund af frosten i mit ansigt, men fordi en ordentlig flok af mine kolleger var blevet fyret," skriver Berlingske-journalist Jens Rebensdorff i en klumme i Berlingske Tidende.

Klummen er bragt i avisen i weekenden.

Her tager han afsked med de kolleger, der blev ramt af fyringsrunden på Berlingske og B.T. sidst i januar måned, og retter vreden mod ledelsen.

"Det var ikke kun fyringssæsonens ubarmhjertighed, der gjorde ondt. For hvert tramp i pedalerne skiftede mit humør fra vrede – »Cheferne, de sataner!«, sorg – »Hvordan skal kollegerne i slut-50'erne finde et nyt job?« og lettelse – »Pyha, godt det ikke blev mig.«"

Fyringsrunden fik kortvarigt Berlingske og B.T.'s medarbejdere til at nedlægge arbejdet på aviserne.
Medarbejderforeningerne var blandt andet utilfredse med, at ikke alle frivillige aftrædelser var brugt til at begrænse antallet af fyringer. Desuden var de utilfredse med, at de ledige stillinger i koncernen ikke gik til de medarbejdere, der var truet af fyringer.

På Berlingske blev 10 medarbejdere fyret, og de vil blive savnet, skriver Jens Rebensdorff.

"Fyringssæsonen varer ikke evigt, men den efterlader huller i mit daglige persongalleri, der er svære at hele."

0 Kommentarer