»Jeg mener absolut ikke, jeg er blevet en dårligere journalist af det her, tværtimod«

VIDEO: Journalist Kasper Kopping blev i dag idømt 4 måneders betinget fængsel for sin rolle i Se og Hør sagen. Han håber, at dommen gør det lettere for ham at vende tilbage til journalistbranchen: »Jeg vil gå benhårdt efter en fremtid som journalist, for det er det, jeg kan«

Journalist Kasper Kopping fik i dag en dom på 4 måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste. Han vil nu overveje, om dommen skal ankes.

»Hvis man anker, kan der gå over et år, til der falder en endelig dom. Det vil jeg selvfølgelig gerne undgå, og det kan jeg undgå ved at acceptere dommen, men nu må vi se,« sagde Kasper Kopping uden for retten i Glostrup.

Han fortalte, at han har følt sig i limbo, siden Se og Hør-sagen startede for tre år siden.

»De sidste tre år har jeg været i en underlig form for limbo, og det har hærdet mig og gjort mig immun over for i dag. Egentlig har jeg ikke haft det anderledes i dag end jeg har haft de sidste par år. Det er også svært med det her mediecirkus, nu skal jeg lige hjem og føle efter, hvordan jeg egentlig har det,« sagde han.

Selvom han er lettet over, at der nu er sat et midlertidigt punktum, er han ikke tilfreds med, at han er blevet dømt.

Kasper Kopping er også dømt til at betale sagsmkostninger, som efter hans eget udsagn løber op i mange hundrede tusinde kroner.

»Jeg har ikke haft et job længe på grund af denne sag, og jeg håber selvfølgelig på, at jeg får et job snart. Men jeg er på dagpenge, og så er det svært at betale en halv million tilbage,« siger han.

Men Kasper Kopping håber, det bliver nemmere for ham at finde arbejde som journalist igen, nu da retssagen er afsluttet.

»Jeg mener absolut ikke, jeg er blevet en dårligere journalist af det her, tværtimod en bedre, for man har fået det her med sig og måske fået et rap over nallerne, men man er også blevet klogere. Man lærer så længe, man lever. Jeg ser så afgjort en fremtid som journalist i det danske medieland,« siger han.

»Jeg vil gå benhårdt efter en fremtid som journalist, for det er det, jeg kan. Bare fordi der har været en retssag her om noget med en kilde, så betyder det jo ikke, at jeg er en dårligere reporter, at jeg skriver dårligere eller redigerer dårligere. De evner, jeg har, dem har jeg jo stadig, og dem skal jeg bruge det rette sted – i journalistikkens verden,« fortsætter han.

Tror du, det er blevet sværere for dig, nu hvor du er blevet dømt?

»Jeg håber, det er blevet lidt lettere, efter der er faldet dom, end det har været de sidste tre år, for der har jeg tydeligt mærket en berøringsangst i branchen. Jeg tror, der er mange, der gerne ville have en afklaring og rettens ord for, hvad der ER foregået. Men jeg håber da, at VI nu, hvor dommen er faldet, kan trække en streg i sandet, og det bliver nemmere og ikke sværere end de sidste par år,« siger Kasper Kopping.

I dag blev Se og Hør-sagen afgjort. Den hårdeste straf fik den såkaldte tys-tys-kilde, som blev idømt 1,5 års ubetinget fængsel. Chefredaktør Henrik Qvortrup blev dømt næsthårdest, da han blev idømt 1 års betinget fængsel og desuden 3 måneders ubetinget fængsel. Tidligere chefredaktør Kim Henningsen blev idømt 1 års betinget fængsel. Kasper Kopping blev ligesom Ken B. Rasmussen, der også er tidligere reporter, idømt 4 måneders betinget fængsel. Per Ingdal, tidligere vikarierende chefredaktør, blev som den eneste frikendt.

3 Kommentarer

Morten Holgersen
25. NOVEMBER 2016
Jeg tror at der er ,
Jeg tror at der er , historier selv at finde; gå ud i verdenen!
Kære unge optændte journalist- du bliver go men du skal vandre væk fra skærmen, ud id palæoverdenen, du skal snakke, du skal spørge- Så er der en glorværdig fremtid for dig og dine, jeg vil gerne købe dit arbejde.
Men hvi du vil kolportere blab og facebook udkrads, så giver jeg ikke en dadel.

Deal?

mvh
Nieks Bangild
24. NOVEMBER 2016
Kasper Kopping; intet
Kasper Kopping; intet overtrumfer troværdighed i journalistik. Og, så er der småting som moral, etik og jura.
Morten Holgersen
24. NOVEMBER 2016
Der er ikke jobs i ournalisme
Der er ikke jobs i ournalisme. Ingen penge. Vi vil ikke betale for løgn.
Forstå det nu: ingen vil betale for jer.Slut.
Fortid. Glemt. Umoderne. En dresseret inder kan også skrive af efter facebook til en tyvendedel i løn.
Og enhver med en computer kan finde rigtige og sande nyheder, hurtigere end I kan lyve..
bliv omskolet til grænsevagt eller gå ind i mili: det er fremtiden.
mvh