Hjemløseavis blandt landets største

En dybt professionelt ledet blad. Det er, hvad hjemløseavisen Hus Forbi efterhånden har udviklet sig til. Med et oplag på 90.000 er bladet nu blandt de mest læste.

En dybt professionelt ledet blad. Det er, hvad hjemløseavisen Hus Forbi efterhånden har udviklet sig til. Med et oplag på 90.000 er bladet nu blandt de mest læste.

Når læserne køber Hus Forbi, er det stadig fortrinsvis en hjemløs eller tidligere hjemløs, de afleverer deres 20'er til. Men i kulisserne er det hovedsageligt professionelle mediefolk, der står for den redaktionelle linje, og som holder styr på økonomien. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Da hjemløseavisen kom på gaden i 1996, var hjemløse i højere grad involveret direkte i det redaktionelle arbejde. I dag er brugerindflydelsen på ledelsesniveau reduceret til, at to hjemløse deltager i de månedlige redaktionsmøder.

Bestyrelsesmedlem Dieter Sebelin erkender over for Kristeligt Dagblad, at der måske er gået noget tabt undervejs i omstillingen fra at være en avis drevet af hjemløse og ildsjæle til et professionelt medie.

»Jeg ved, at der er mange, også i bestyrelsen, der mener, at ånden fra 1996 har ændret sig. At det hele er blevet så ordnet. Men det er samtidig også blevet mere stabilt. Så det er en balancegang, men det er et tema, vi tager op efter sommerferien i forbindelse med, at vi skal have besluttet, hvordan vi bedst forvalter succesen og de penge, der kommer ind. Man kan vel godt sige, at vi skal have vores identitet på plads,« siger han til Kristeligt Dagblad.

En undersøgelse af hjemløseavisen foretaget af Center for Alternativ Samfundsanalyse, CASA, viser ifølge Kristeligt Dablad, at avisen dog fungerer efter hensigten. Den fungerer som et værdigt alternativ til tiggeri og kriminalitet. Hver fjerde af de 197, der deltager i undersøgelsen, svarer, at de ville have begået kriminalitet, hvis ikke de kunne sælge Hus Forbi. 13 procent ville tigge på gaden.

Fra at udkomme tre gange om året i 10.000 eksemplarer ved begyndelsen i 1996, er Hjemløsebladet i dag blevet et månedsblad med fast udgivelsesdato.

3 Kommentarer

André Graavett
19. MAJ 2016
Det er et godt blad, og burde
Det er et godt blad, og burde indgå i undervisning af socialrådgiver, pædagoger, lærer, og psykologer...osv.

Det er virkelighed, og ikke bare akademiske "udregninger" om: dem-de-og os.
Bjarke Blicher Hansen
9. FEBRUAR 2012
Re: Hjemløseavis blandt landets største

Preben Nyborg Madsen.

Du kan abbonere på den,  http://www.husforbi.dk/default.aspx?m=2&i=48 

Eller du og nogle Ildsjæle kunne oprette et rart og varmt Værested, så skal du se, så kommer de helt af sig selv. ;-)

preben nyborg madsen
5. AUGUST 2008
Re: Hjemløseavis blandt landets største

Hvor er det godt at læse, at en avis kan være med til at forhindre kriminalitet og ydmygende tiggeri i gaderne. Hus Forbi er et super produkt, som også giver læserne noget at tænke over. Men desværre kan jeg ikke købe avisen i Horsens, fordi byen i en mani af opsviung ikke rigtigt har nogen hjemløse eller fattige længere. De er fordrevet fra byen, for da jeg kom til byen for tre-fire år siden var det ganske almindeligt at se tiggere i gadebilledet.

Hus Forbi ønskes god vind i sejlene fremover. Og send så lige nogle sælgere (fattige) til Horsens, så vi også kan købe avisen :-)