Her er de mest populære praktikpladser

DR Videnskab er forårets mest søgte praktiksted målt på antal ansøgere per udbudt plads, mens Berlingske og Politiken har fået flest ansøgere i alt. Her får du overblikket før morgendagens Panikdag

I morgen onsdag er der Store Matchdag – måske bedre kendt som Panikdagen – for de tre journalistuddannelser. Studerende fra RUC, SDU og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole skal finde praktikpladser, og listen over antallet af ansøgere per plads er offentliggjort.

Den mest søgte praktikplads er den hos DR Videnskab. Hele 29 studerende har sendt en ansøgning efter DR-redaktionens praktikstilling, som giver mulighed for at lave programmer som ’LIVE fra Tarmen’ og ’Dræb din Livret’.

Andenpladsen, når det gælder antallet af praktikansøgninger per plads, blev Jyllands-Postens nye tv-stilling. Her var 20 ansøgninger tikket ind, da ansøgningsvinduet lukkede mandag. Til sammenligning er der 6,8 ansøgninger per plads på dagbladets traditionelle avisredaktion.

Avisen glæder sig over "højdespringet".

»Jeg kan ikke lægge skjul på, hvor glad jeg er. Jeg har haft som mål at udvikle web-tv på Jyllands-Posten til noget, man ikke rynker på næsen af. Generelt har genren haft et dårligt ry, og vi står midt i en udvikling. Så vi vidste godt, at det var lidt svært, da vi slog stillingen op,« siger Rasmus Benzon, tv-redaktør på Jyllands-Posten.

En ny medievirkelighed

Det er første gang, Jyllands-Posten slår en separat tv-stilling op. Faktisk blev avisen advaret mod at skille tv-pladsen fra de andre stillinger, da flere aviser ikke har haft held med det tidligere. Til sammenligning har Ekstra Bladets to web-tv-pladser samlet modtaget seks ansøgninger, og den separate tv-stilling hos Politiken fik ni.

»Vi fik at vide, at dem, der vil lave avis, søger aviser. Men hvis man ser på medierne i dag, kan man ikke skelne på den måde. Vi lever i en ny medievirkelighed. Det har de unge spottet – statistikken taler sit eget tydelige sprog,« mener Rasmus Benzon.

Berlingske og Politiken topper

På en tredjeplads over flest ansøgere per udbudt plads, ligger Journalisten med 19 ansøgere til én plads, mens P6 Beat og DR Ung deler fjerdepladsen med 18 ansøgere per opslået stilling.

Sammenligner man praktikstederne uden at se på antallet af pladser, er Berlingske og Politiken de mest søgte steder. De to dagblade har hver fået 63 ansøgninger til henholdsvis otte og syv pladser. DR Nyheder kommer derefter med 48 ansøgninger.

Spændingen udløses på DMJX i Aarhus, hvor Panikdagen traditionen tro afvikles i morgen.

 

Top 10 over praktiksteder, med flest ansøgninger per plads:

1.DR Videnskab – 29 ansøgninger

2.Jyllands-Posten tv – 20 ansøgninger

3.Fagbladet Journalisten – 19 ansøgninger

4.P6 Beat og DR Ung – 18 ansøgninger

5.DR P3 – 17 ansøgninger

6.Altinget og Avisen.dk/Ugebrevet A4 – 16 ansøgninger

7.Pineapple Entertainment – 15 ansøgninger

8.BLU, Fagbladet Folkeskolen, TV 2 Østjylland og Nordisk Film Programafdeling – 14 ansøgninger

9.DR B&U/Ultra Nyt og Samvirke/Coop – 13 ansøgninger

10.DR Fakta og Red Barnet – 12 ansøgninger

 

Top 10 over de mest søgte praktiksteder:
(antal pladser i parentes)

1.Berlingske (8) og Politiken (7) – 63 ansøgninger

2.DR Nyheder (9) – 48 ansøgninger

3.Børsen (9) – 41 ansøgninger

4.Kristeligt Dagblad (5) – 37 ansøgninger

5.DR Ung (2), TV 2/Danmark Nyhederne (7) og Information (5) – 36 ansøgninger

6.Jyllands-Posten (5) – 34 ansøgninger

7.DR Videnskab (1) – 29 ansøgninger

8.Ritzaus Bureau (2) – 23 ansøgninger

9.DR Sporten (2) – 22 ansøgninger

10.BT (6), Mastiff (4) og Radio24syv (2) – 21 ansøgninger

 

0 Kommentarer