Her er de bedste hjemmesider i verden

Årets nyhedsside på nettet, bedste brug af fotografi. Fedeste layout. De 70 vindere af den internationale Webby Award er værd at stifte bekendtskab med.

Årets nyhedsside på nettet, bedste brug af fotografi. Fedeste layout. De 70 vindere af den internationale Webby Award er værd at stifte bekendtskab med.

Forestil dig at skulle udvælge de allerbedste hjemmesider i hele verden. Det har juryen i The International Academy of Digital Arts and Sciences gjort siden 1997. Og igen i år var der mange guldkorn blandt vinderne – for eksempel i kategorien for bedste brug af fotografi.
Her vandt Bostonglobe.com ikke overraskende i kapløbet med Live Hope Love (om at leve med HIV på Jamaica), den spøjse Kansas-fotograf Lyndon Wades hjemmeside, danseteateret Pilobolus' web-site og fotografen Wim Telliers mylder af krops- og ansigtsportrætter på Protect 77.

Blandt avisers hjemmesider løb The Guardian med 1. prisen foran NYTimes.com, Observer.com, The Independent og Times Online. NYTimes.com kunne dog trøste sig med at være 'People's Voice Winner'.

BBC's nyhedside på nettet vandt juryen og folkets pris i kategorien nyheder i et skapt felt med Salon.com, Spectra Visual Newsreader, The Daily Beast og Huffington Post.

Inden for bedste typografi overgik Wordle.com alt og alle ved at vinde begge førstepriser. Wordle er en redskab til at skabe illustrationer ved hjælp af ord. Lyder det mærkeligt? Så prøv det selv her.
Det samme idé med at lave ord til visuelle billeder gav den britiske hjerteforenings hjemmeside en nominering.

TheAtlantic.com vandt både juryen og folkets pris i kategorien bedste magasin-hjemmeside.

Webby Award uddeles af The International Academy of Digital Arts and Sciences, 550 kapaciteter inden for erhvervsliv, web, visuelle og kreative fag. Det mest prominente medlemmer er musikeren Davis Bowie, skaberen af The Simpsons, Matt Groening, og Richard Branson fra Virgin.
I alle kategorier udeles også folkets pris.

3 Kommentarer

Martin Hedegaard
15. SEPTEMBER 2012
Re: Her er de bedste hjemmesider i verden
Interessant :-)
Louis B. Knockel
10. MAJ 2009
Re: Her er de bedste hjemmesider i verden

Ærede venner

Jeg ser visse lyspunkter på de ovenfor nævnte sider, men savner dog henvisning til et dansk organ, nemlig dette:

http://www.landsbytossen.dk

Hvis ikke denne avis fortjener international præmiering, hvilken avis gør så?

Med respektfuld kollegial hilsen undertegnet

Louis

Luci Smith
7. MAJ 2009
Re: Her er de bedste hjemmesider i verden
Naar man er vant til at laese The Guardian og lytte til BBC World Service og brug deres hjemmesider, synes man at det er fint med Orientering i P1, for dem der ikke kan engelsk.