Jyllands-Posten lancerer praktiksite

Et helt subsite på Jp.dk med meningsmålinger, video, artikler, fotos og Q&A om din praktikansøgning. Jyllands-Posten prøver med et hidtil uset initiativ at tiltrække de bedste praktikanter op til panikdagen.

Et helt subsite på Jp.dk med meningsmålinger, video, artikler, fotos og Q&A om din praktikansøgning. Jyllands-Posten prøver med et hidtil uset initiativ at tiltrække de bedste praktikanter op til panikdagen.Selv om der vil være et overskud af praktikanter ved den kommende panikdag på Danmarks Journalisthøjskole, så går Jyllands-Posten nye veje og har netop lanceret et helt subsite jp.dk/praktik for at tiltrække de bedste praktikanter.

"Praktikanterne er selv meget fremme i skoene med webistes og personlige hjemmesider. Vi har oplevet, at de efterspurgte, at man kunne læse noget om JP. Oplysningerne foreligger, og vi har interesse i at fortælle, hvad vi er for et sted, og hvad vi kan tilbyde," siger praktikantvejleder Marie Bering. 

På sitet kan man læse, at praktikanter både bliver behandlet stort set som færdiguddannede, kommer på forsiden og bliver passet på:
"Alle praktikanter får en mentor, som normalt vil være en af de nærmeste kolleger. Mentoren står til rådighed for at svare på spørgsmål, coache i forbindelse med konkrete historier og give feedback. Desuden følger mentoren praktikantens udvikling på tæt hold og sikrer, at der sker faglige fremskridt i løbet af praktikperioden."

Samtidig kan man se video og en række udtalelser fra nuværende praktikanter i et fotogalleri. De er alle positive.
"Der er nærmest ingen grænser for, hvad man kan få lov til at lave, så længe historien holder og har en vis journalistisk tyngde," siger for eksempel Henriette Tang Vinkel.

Med de mange lovord om JP som praktiksted kunne man få den tanke, at sitet er mere markedsføring end journalistik.

– Er det markedsføring eller journalistik?

"Det er information og oplysning. Jeg ved ikke, om man kan kalde det markedsføring. Vi vil gerne tiltrække flere og bedre ansøgere og samtidig give et reelt billede af, hvordan det er at være i praktik her," siger praktikantvejleder Marie Bering.

6 Kommentarer

Henrik Lind Jørgensen
13. APRIL 2010
Re: Jyllands-Posten lancerer praktiksite

JydskeVestkysten og andre gode bladhuse skal da bare se at komme ud med historierne til resten af den danske medieverden. Jeg tror, der er mere gennemslagskraft på journalisten.dk eller mediawatch.dk end ved at indrykke en artikel i Danske Dagblades Forenings fredags-ugebrev.

Og det giver i hvert fald mere end bare at rende rundt og være halvhemmelig.

Jakob Elkjær
13. APRIL 2010
Re: Jyllands-Posten lancerer praktiksite

Nej, jeg skrev en lille historie om det på baggrund af et tip fra en medarbejder, der havde set sitet. Fejlen er min. Ikke Jyllands-Postens.

kh

jakob E

 

Niels Geertsen
13. APRIL 2010
Re: Jyllands-Posten lancerer praktiksite

Hej Jakob

Er artiklen her blevet til på baggrund af en pressemeddelelse fra JP? Og hvis den er, er det så dem, der bruger beskrivelsen "et hidtil uset initiativ"?

Mvh Niels

Jakob Elkjær
12. APRIL 2010
Her er JVs site

Her er JydskeVestkystens site til almindelig inspiration: http://www.jv.dk/praktik

Beklager, at jeg havde overset det!

Bedste hilsener og god panikdag!

Jakob Elkjær, redaktør

Mikkel Lysgaard
12. APRIL 2010
Re: Jyllands-Posten lancerer praktiksite

Jesper Sørensen har sagt det hele.

 Men jeg ærgrer mig da bare lidt over, at vi ikke sendte en pressemeddelelse til Journalisten dengang... :o)

Flere