Berlingske Media åbner hjemmeside med navnestof

Efter udenlandske forbillede bringer Berlingske Media fremover avisannoncer med navnestof på hjemmesiden navne.dk. "Man kan undre sig over, at det ikke allerede findes i Danmark," siger Lisbeth Knudsen.

Efter udenlandske forbillede bringer Berlingske Media fremover avisannoncer med navnestof på hjemmesiden navne.dk. "Man kan undre sig over, at det ikke allerede findes i Danmark," siger Lisbeth Knudsen.

"Tusind tusind TAK for de mange hilsener i anledning af min konfirmation den 19.4. – jeg havde en rigtig skøn dag. Venlig hilsen Camilla Petersen-Bønding, Frøslev."

I dag åbner Berlingske Media websitet www.navne.dk, hvor alle danskere kan lægge beskeder ud om barnedåb, bryllup, dødsfald, fødselsdagshilsner – eller som i Camillas tilfælde – konfirmationer.

Sitet er lavet sådan, at personer, der indrykker en annonce i en af Berlingske Medias trykte aviser, får sin annonce bragt på nettet. På Navne.dk kan brugerne gratis uploade billeder af den, der ønskes tillykke, tænde et virtuelt lys for en afdød eller lægge en krans, give blomster til sin kommende hustru eller sende hilsner til venner og familiemedlemmer.

Konceptet bag Navne.dk er udviklet af en engelsk avismand Alex Stitt og iAnnounce. Det bliver i dag anvendt af 500 britiske aviser fra The Guardian, Herald Tribune og Times til et væld af lokalaviser i Storbritannien. Her er sitet blevet en ubetinget succes i løbet af få år.
I USA er nekrologer på det brugerdrevne website for efterladte til afdøde på www.legacy.com uhyre populær læsning.

"Danskerne er blandt de flittigste på Facebook. Men det er os som mediehus, der i mange år har haft og har den tætteste kontakt med danskernes hverdag, og vi er i vores lokale dagblade og ugeaviser vant til at være mødestedet for både de glædelige og sørgelige begivenheder i livet. Det er derfor, det er helt naturligt for os at lancere et landsdækkende Navne.dk. Man kan undre sig over, at det ikke allerede findes i Danmark," siger koncernchef for Berlingske Media, Lisbeth Knudsen, i en pressemeddelelse.

Det er planen, at siden på længere sigt kommer til at indeholde avisers redaktionelle navnestof.

Camilla Petersen-Bøndings hilsen blev første gang bragt i Bov Bladet.

0 Kommentarer