Midt i fyringsrunden på Aarhus Stiftstidende udnævnte ledelsen en ekstra chef. »Det er et rigtigt dårligt signal at sende,« siger konstitueret tillidsmand Morten Svith
Den sidste fyringsrunde på Århus Stiftstidende har været hård. 11 redaktionelle medarbejdere blev fyret, og en enkelt valgte en frivillig fratrædelsesordning. Det svarer til en fjerdedel af avisens journalister. Stemningen på redaktionen er ikke blevet bedre af, at ledelsen udnævnte en medarbejder til chef midt i det hele:
»Det er et rigtigt dårligt signal at sende. Man skærer en fjerdedel af alle journalister og fotografer, samtidig med at man mener, at det er nødvendigt med en chef mere. Det er rigtig dårlig timing,« siger Morten Svith, der er konstitueret tillidsmand på Århus Stiftstidende.
Som en del af forhandlingerne omkring fyringsrunden gik medarbejderne med til at gå 2 procent ned i løn i op til ni måneder og reddede ad den vej en kollega fra fyring. Morten Svith forklarer, at nogle medarbejdere har været meget sure over udnævnelsen af endnu en chef, fordi de føler, at de har været med til at betale for chefstillingen.
»Så sidder folk tilbage og tænker, at der er nogle, der har taget røven på dem.
Men så simpelt kan man ikke stille det op. Jeg mener ikke, der er nogen sammenhæng mellem chefudnævnelsen og vores aftale om at gå en smule ned i løn i en kortere periode for at redde en stilling,« siger Morten Svith.
Han forklarer, at der tidligere har været fire chefer, men den ene forlod stillingen halvanden måned før besparelserne. Morten Svith og hans kolleger undrer sig over, at ledelsen ikke også holder for i spareplanerne:
»Folk havde forventet, at den chefstilling ikke skulle genbesættes, men ledelsen har ikke villet smide stillingen ind som én, der kunne redde en af vores stillinger,« siger Morten Svith.
Journalisten har i over et døgn forsøgt at få et interview med administrerende chefredaktør Dorthe Carlsen. Tidligt i morges skrev hun følgende i en mail til journalisten.dk:
"I forbindelse med de forandringer, der sker i Mediehus Aarhus, har vi brug for en kultur- og debatredaktør. På Banegårdspladsen i Aarhus sad en medarbejder, der har kompetencer inden for kultur og debat, der har stor gennemslagskraft, og som i det daglige og bl.a. gennem efteruddannelse har vist interesse for ledelse. Derfor var det helt naturligt at tilbyde ham jobbet som kultur- og debatredaktør."
"Timing kan man altid diskutere. Vi kommer til at evaluere dette forløb i vores samarbejdsudvalg. Jeg deltager i et medarbejdermøde, sandsynligvis i næste uge. Her vil timmingen i denne sag være et helt oplagt emne at diskutere," skriver Dorthe Carlsen til journailsten.dk.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.