Medieordfører Ellen Trane Nørby går til forhandlingerne om mediestøtte med bekymring. Hun frygter, »at den dybdeborende journalistik kan hendø, hvis støtten til dagbladene skæres«
Kulturministeren har nu indkaldt parterne til de længe ventede forhandlinger om mediestøtten 2012-2014. Dem møder Ventres medieordfører, Ellen Trane Nørby, op til med blandede følelser.
»Jeg går til forhandlingerne om mediestøtte med stor bekymring for den demokratiske debat i Danmark. Jeg havde håbet på, at forhandlingerne om mediestøtten ville have det udgangspunkt at føre dagbladene over i en digital tidsalder og samtidig styrke nye innovative medier, men regeringen vil gøre det til en spareøvelse,« siger hun til journalisten.dk med henvisning til, at regeringen i finanslovsforslaget har lagt op til, at de danske dagblades afgift på bladsalg hæves med omkring 1 procent, hvilket betyder, at staten kan indkassere 40 millioner kroner årligt.
Sidste uge skrev Uffe Elbæk i en kronik om mediestøtte, at aviserne måtte vænne sig til at konkurrere på markedsvilkår i fremtiden. "Nogle aviser vil klare sig og blomstre. Andre vil måske bukke under og forsvinde," skrev han.
Den indstilling til dagbladene er EllenTrane utilfreds med op til forhandligerne:
»Dagbladene er stadig det medie, hvor meget af den dybdeborende journalistik bliver til. Og jeg frygter, at den dybdeborende journalistik kan hendø, hvis støtten til dagbladene skæres. I stedet skal vi hjælpe de traditionelle dagblade over på de digitale platforme for at få de yngre læsere med.«
Både regeringen og oppositionen er enige om, at pengeposen i forhandlingerne for mediestøtten 2012-2014 skal deles ud over nye platforme.
I september skrev Uffe Elbæk en kronik i Politiken med ordene:
»Nyhedsformidlingen foregår allerede i dag mindst lige så meget på digitale medier som i papiraviser, og den udvikling vil kun fortsætte. Derfor skal mediestøtten støtte produktion af nyheder i stedet for fældning af svenske skove. Samtidig skal vi styrke innovationen i branchen ved at yde særlig støtte til eksperimenter og til små netredaktioner, som ikke falder ind under den nuværende ordning. Dermed støtter vi også mangfoldigheden og de nye stemmer.«
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.