Ekstra Bladet hyppigst gæst i Pressenævnet

Det har sin pris at turde, hvor andre tier. Pressenævnets årsberetning 2007 viser således, at Ekstra Bladet har trukket flest klager. Chefredaktøren synes, han er sluppet nådigt.

Det har sin pris at turde, hvor andre tier. Pressenævnets årsberetning 2007 viser således, at Ekstra Bladet har trukket flest klager. Chefredaktøren synes, han er sluppet nådigt.

Ekstra Bladet står for 15 klagesager skarpt forfulgt af TV2 og DR, der er blevet trukket i Pressenævnet henholdsvis 12 og 11 gange sidste år.

Formiddagsbladets nærmeste konkurrent, B.T., ser efter årsberetningen at dømme ud til at efterleve sit nye image som familievenlig tabloid med kun 3 klagesager i mod sig.

Ekstra Bladet topper sammen med TV 2 også listen over sager, hvor klageren har fået helt eller delvis medhold af Pressenævnet. Men det generer ikke avisens chefredaktør, Bent Falbert.

»Der er jo ikke noget forkert i at klage. Men hvis du ser på, hvor mange anledninger vi har givet til at gøre det, så synes jeg ikke, det er så voldsomt, at kun tre har fået helt eller delvist medhold. Det er meget overskuelige krigsomkostninger,« siger Bent Falbert til Journalisten.dk.

– Så det er ikke noget, du ligger søvnløs over om natten?

»Nej ærlig talt. Jeg synes nu det er nådigt sluppet. Historisk har der været cirka 20 sager mod os om året, hvoraf fire eller fem har været fældende, så nej…«

– Ja, sidste år tabte i hele otte sager ud af 16. Er i blevet mere påpasselige?

»Nu skal du altså passe på med de der statistikker. Klageren kan jo få helt eller delvist medhold. Selvom Pressenævnet giver mig ret i otte ud af ni punkter, så kommer det til at hedde delvist medhold, hvis klageren får ret i så meget som ét punkt. Og vi taler altså tit om, at det, de får ret i, er den rene bagatelafdeling.«

– Hvad drejede de tre sager sig om, hvor klageren sidste år fik medhold?

»Ej, det må du ikke bede mig om at kunne huske. Det er jo et halvt år siden, vi skrev 2007. Jeg har svaret i 15 sager sidste år og såmænd en hel del til siden, så nej, det kan jeg ikke huske.«

Pressenævnte modtog sidste år 164 klager. Heraf blev 34 afvist af formanden, fordi klageren havde klaget for sent, manglede retlig interesse eller fordi klagerne var åbenbart grundløse.

Ud af de 125 sager nævnet behandlede fik mediet medhold i 80 sager. I 45 sager fik klageren helt eller delvist medhold. I fire sager kunne nævnets medlemmer ikke enes om en afgørelse.

0 Kommentarer