Dorte Toft om Stein Bagger-film: »Paprika Steen kan være mig«

For første gang fører dansk blogging nu til en spillefilm. Det er den stædige journalist og blogger Dorte Tofts afsløringer om Stein Bagger, som forvandles til det store lærred. »Sådan én som Paprika Steen tror jeg godt kan spille mig,« siger Dorte Toft til Journalisten.dk.

For første gang fører dansk blogging nu til en spillefilm. Det er den stædige journalist og blogger Dorte Tofts afsløringer om Stein Bagger, som forvandles til det store lærred. »Sådan én som Paprika Steen tror jeg godt kan spille mig,« siger Dorte Toft til Journalisten.dk.

Hun glæder sig rigtig meget over, at hendes og Henrik Tüchsens fælles bog: "Bedrag – Om IT Factory, grådighed og magtsyge" kommer til danne grundlag for en rigtig spillefilm.

»Det er jo sjovt. Det er det virkelig,« lyder den umiddelbare reaktion fra Dorte Toft, som straks skynder sig at understrege, at hun ikke har direkte indflydelse på filmatiseringen.

»Nu kan jeg jo ikke vide, hvordan det ender. Men med en filmatisering af bogen er man inde over journalistikken, blogging og så en gammel bestemt dame som mig. Det synes jeg lyder som en rigtig sjov kombination,« siger hun til Journalisten.dk.

Gyldendal, som har udgivet bogen, har forhandlet direkte med filmproducenten Kim Magnusson om selve filmatiseringen. Og ifølge Kim Magnusson kommer Dorte Tofts person angiveligt til at spille en rolle.

"Vi får en dybdeborende forklaring fra en af nøglepersonerne bag opklaringen af Stein Baggers bedrag. Samtidig er det den eneste af Stein Bagger-bøgerne, der giver grundlaget for et godt filmprojekt. Her handler det ikke alene om Stein Bagger, men også om en række af de relaterede historier, der til sammen giver os et fyldestgørende billede af forløbet og de involverede personer. Et forløb, der kan bygges en troværdig og fængslende historie op omkring," lyder det fra ham i en pressemeddelelse.

Og Dorte Toft gør sig allerede overvejelser om, hvilken skuespiller hun helst ser påtage sig rollen som Dorte Toft i filmen.

»Havde det nu været et britisk filmmanuskript, så burde lade Helen Mirren spille mig. Naturligvis skulle hun lige tage lidt på,« siger Dorte Toft og tilføjer, at det under alle omstændigheder skal være en stædig dame.

»Det skal helt klart være en bestemt dame. Men sådan én som Paprika Steen tror jeg godt kunne spille mig. I hvert fald hvis hun lige tager 20 kilo på, får lidt flere rynker og farvet håret mørkt.«

Ifølge Dorte Toft var Zentropa de første, som var ude med snøren for at gøre brug af Dorte Tofts viden .

»De var de første, der ringede til mig. Og der var jeg til et vældigt hyggeligt møde, men det var alt. Jeg måtte koncentrere mig om bogen, og der var jo ingen grund til at forære al sin viden og erfaring væk,« siger hun.

»Efterfølgende mailede jeg noget sammen med Kim Magnussen, men jeg sagde, jeg ikke kunne noget før efter 1. marts. Jeg blev nødt til at blive færdig med at skrive bogen. Han kontaktede så selv Gyldendal.«

Hvornår den utrolige historie om den bedrageriske Stein Bagger og den stædige journalist er klar til premiere, er der endnu ikke nogen melding om.

Læs også: Dorte Toft podcaster interview med Bagger og Erik Ove

0 Kommentarer