Danskerne vil hellere betale for Netflix end nyheder

Danskerne er ikke uvillige til at betale for medieindhold på nettet, konkluderer Kulturstyrelsen i en ny rapport. Den viser, at 49 procent af danskerne betaler abonnement til en streaming-tjeneste. Men betalingsvilligheden halter mere, når det kommer til aviser. Se fem hovedkonklusioner her

Hvor stor en del af danskere læser avis på nettet, hvor mange har abonnement på en streamingtjeneste som eksempelvis HBO eller Netflix, og hvor mange hiver dankortet frem, når de støder på en betalingsmur på nettet?

Mandag udgav Kulturstyrelsen en rapport om danskernes medieforbrug på nettet, der giver svar på disse og en lang række andre spørgsmål.

Rapporten – der dels er baseret på resultater fra Danmarks Statistik, dels på en Gallup-undersøgelse for Kulturstyrelsen – viser blandt andet, at lidt mere end hver femte dansker streamer tv-programmer, film og tv-serier på ugentlig basis. 

En næsten lige så stor andel af danskere læser ifølge rapporten aviser og blade på nettet hver uge, mens 15 procent gør det dagligt.

Men når det kommer til at betale for online-nyheder fra aviser og blade, lader det til, at der er markant mindre vilje end til at betale for underholdning på nettet. 

Knap halvdelen af internetbrugerne har et abonnement til en streamingtjeneste som eksempelvis HBO eller Netflix, mens kun 14 pct. har et abonnement til at læse aviser og blade online.

Rapporten viser også, at en tredjedel af danskerne plejer at finde informationerne på andre hjemmesider, hvor de ikke skal betale for indholdet, når de bliver mødt med krav om at betale for indhold på nettet.

Ikke overraskende er der stor forskel på, hvor meget de unge og de ældre danskere streamer. Mens 41 procent af de 19-34-årige streamer film, tv eller tv-serier på ugentlig basis, gælder det samme kun for 5 procent af de 55-70 årige.

Til gengæld er de 35-54-årige de største forbrugere af online-nyheder fra aviser og ugeblade.

Nedenfor har vi visualiseret fem af hovedkonklusionerne. 

 

 

3 Kommentarer

Mikael Nielsen
15. DECEMBER 2015
Der sker ikke så meget i
Der sker ikke så meget i denne verden - heller ikke i Danmark - som ikke kan læses et eller andet sted uden betalingsmur. Evt. i citatform. Selvfølgelig kan Danske Medier komme med en eller anden tosset idé om at alle medier skal betale til hinanden for at citere... Det kunne ligne dem
Max Kim Tobiasen
15. DECEMBER 2015
Den nederste graf mangler den
Den nederste graf mangler den indlysende mulighed "Jeg omgår betalingsmuren ved at slette cookies, browse incognito, have editthiscookie installeret eller lignende"

Jeg tror den mulighed ville få en del stemmer...
Peter Nielsen
15. DECEMBER 2015
Spørgsmål til kulturstyrelsen
Spørgsmål til kulturstyrelsen vedr. sektion "Adgang og betaling" :

Er det ikke misvisende at inkl. DR i "Streaming fra TV-stationer" hvor spørgsmålet er om hvorvidt "har betalt abonnement" samt spørger om hvorvidt "har gratis adgang" når det overordnet svar gerne skulle være 100% for begge de spørgsmål når betaling af licens er vedtaget ved lov ?

Bedre ville det være at spørge således " Streaming af programmer...fra TV-stationer med betalingskrav (f.eks TV2, TV3, Kanal5 o.lign)? "

De 24% og 41% er helt ude i hampen når DR inkluderes.