Chefredaktør på Mandag Morgen siger op efter uenigheder

Bjarke Møller stopper fra i morgen som chefredaktør på Mandag Morgen. »Jeg kunne ikke længere komme igennem med mine ideer,« siger han til Journalisten. (Opdateret 13:30 med kommentarer fra ejer Erik Rasmussen)

Siden april 2008 har Bjarke Møller stået i spidsen for Mandag Morgen, men fra i morgen er det slut.

»Mit ledelsesrum er ikke det samme længere og har ikke været det over de seneste måneder. Vi har en uenighed,« siger Bjarke Møller til Journalisten.

»Erik Rasmussen, Mandag Morgens ejer, vil i en retning, og jeg vil i en anden. Hvis jeg skal være ansvarshavende chefredaktør, skal jeg også have lov til at bestemme retningen. Det har jeg ikke lov til, som det er nu. Det er en ejers privilegium, og hvis han ikke vil afgive retten til at bestemme, er det sådan, det er,« siger Bjarke Møller, der ikke vil gå nærmere ind i, hvad han er uenig med ledelsen om.

»Jeg vil ikke stå her og udlevere alt muligt. Jeg smækker ikke med døren, og jeg tror stadig på Mandag Morgen som medie, men jeg kunne ikke komme igennem med mine ideer til sidst. Jeg har stor respekt for Erik Rasmussen, som har stiftet og drevet et uafhængigt medie i en årrække. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med ham,« siger Bjarke Møller, der dog alligevel åbner lidt op for nogle af de ting, han har kæmpet med:

»Jeg tror ikke på, at print er fremtiden for Mandag Morgen. Vi har ligesom alle andre medier nogle økonomiske udfordringer, som vi er uenige om, hvordan vi løser. Hvilke kanaler skal vi ud på? Hvordan får vi fat i kunderne, og hvordan skaber vi tætte relationer til dem?«

Bjarke Møller ved endnu ikke, hvad han fremover skal lave.

»Jeg fratræder i morgen, og så er jeg fritstillet til udgangen af januar,« siger han.

I en pressemeddelelse, som Mandag Morgen udsender senere i dag, takker Erik Rasmussen også Bjarke Møller for samarbejdet.

”Bjarke Møller har været en dygtig, initiativrig og hårdt arbejdende chefredaktør, der har været et stort aktiv for Mandag Morgen, siden han kom til huset i 2007. Vi har haft et inspirerende og godt samarbejde, men jeg respekterer selvfølgelig også, at han har lyst til at prøve nye udfordringer,” udtaler Erik Rasmussen, der indtil videre overtager posten som ansvarshavende chefredaktør på Mandag Morgen. 

Til Journalisten siger Erik Rasmussen, at han ikke har en ny chefredaktør i kikkerten.

»Vi har ikke planer om noget indtil videre, så lige nu er det mig, der er chefredaktør,« siger han.

Erik Rasmussen siger, at det er uenigheder om de store linjer, der har udløst Bjarke Møllers opsigelse.

»Der er altid forskellige opfattelser af strategier. Der har vi været forskellige, og så er det ikke usædvanligt, at vejene skilles. Det er ikke noget specielt drama. Det er ikke et udtryk for, at det ikke har været godt, men vi står, som så mange andre, til at skulle forholde os til nye udfordringer. Jeg har ikke et eneste negativt ord at sige om Bjarke Møller,« siger Erik Rasmussen.

Erik Rasmussen vil, ligesom Bjarke Møller, ikke komme nærmere ind på uenighederne, eller hvilken strategi der skal satses på for Mandag Morgen.

Bjarke Møller siger, at han ikke bestemte ret meget til sidst. Skal man være enig med dig for at blive chefredaktør hos Mandag Morgen?

»Nej, det skal man ikke. Vi har også tidligere haft diskussioner, men her er der tale om et stort strategiskifte. Bjarke Møller har haft fuld bestemmelse over det journalistiske, men som ejer har jeg nogle betragtninger over de store linjer, som Bjarke ikke har været enig i,« siger Erik Rasmussen.

(Opdateret 13.30: Kommentarer fra Erik Rasmussen tilføjet)

0 Kommentarer