Chefredaktør og folketingskandidat: Jens Jonatan Steen fortsætter i stolen

Jens Jonatan Steen har ingen planer om at stoppe som chefredaktør, fordi han stiller op for Socialdemokratiet ved næste folketingsvalg. Han afviser fortsat, at Pio er et socialdemokratisk medie

Klokken 11.26 onsdag meddelte netavisen Pio, at netavisens chefredaktør, Jens Jonatan Steen, stiller op til Folketinget for Socialdemokratiet ved næste folketingsvalg.

Siden har Jens Jonatan Steens telefon ikke stået stille.

”Jeg har ikke lavet andet end at snakke i telefon,” siger han.

En forlænget arm for Socialdemokratiet?

Netavisen Pio er flere gange blevet beskyldt for at have meget tætte relationer til Socialdemokratiet. Mediet selv betegner sig som ”uafhængig af organisationer og partipolitiske interesser”.

Men samtidig har Jens Jonatan Steen for eksempel fået betaling for at optræde som studievært på Socialdemokratiets live-sendinger om 1. maj og kommunalvalget – og har efterfølgende skrevet om samme emner i sin netavis. Det afdækkede Information i juni.

Partiet Venstre har ligefrem beskyldt Netavisen Pio for at være en ”forlænget arm for Socialdemokratiet”.

Hver gang har Jens Jonatan Steen afvist kritikken om de nære relationer til Socialdemokratiet. Og han afviser fortsat, at hans kandidatur til Folketinget skulle bevise, at Pio er et socialdemokratisk medie.

”Det er vi ikke, og det kommer vi ikke til at være, og det er heller ikke målet. Målet er en høj journalistisk kvalitet, og det er det konkrete indhold, vi skal måles og vejes på,” siger han.

Talt med bestyrelse og medarbejdere

Stopper du så nu som chefredaktør på Pio, eller stopper du, hvis du bliver valgt ind?

”Jeg fortsætter som chefredaktør på Netavisen Pio med opbakning fra min bestyrelse og mine kolleger. Der er tillid til, at jeg kan varetage de to hverv. Så længe der er tillid, fortsætter jeg,” siger Jens Jonatan Steen.

Hvad har du talt med bestyrelsen og medarbejderne om?

”Vi har talt om, hvad der kunne være af udfordringer og problemer. Ville man gerne have, at jeg fortsatte, eller ville man hellere finde en anden løsning? Og der ville man gerne have, at jeg fortsatte.”

Hvad ser I som udfordringerne?

”Der vil selvfølgelig være kritik fra en række medier. Men vi står først og fremmest til ansvar over for læserne, og hvis jeg kan bidrage til at dyrke og øge kvaliteten, så bør jeg fortsætte – og det mener jeg også selv.”

Ingen indflydelse på den redaktionelle linje

Vil I fortsat erklære jer for uafhængig af partiinteresser?

”Den redaktionelle profil for Pio bliver der ikke rokket et komma ved. Pio er uafhængigt, fordi det alene er redaktionen og medarbejderne på redaktionen, der lægger den daglige linje – og sådan vil det blive ved med at være. Og det er en linje, som hviler på et demokratisk socialistisk grundlag,” siger Jens Jonatan Steen.

Bestyrelsesformand for Netavisen Pio Peter Strauss Jørgensen forklarer på Netavisen Pio om Jens Jonatan Steens folketingskandidatur:

”Vi har indskærpet over for Jens Jonatan, at vores forventning er, at det ikke får indflydelse på hans job som chefredaktør, herunder netavisens redaktionelle linje, og det har vi fuld tillid til.”

Bestyrelsesformanden har aftalt med Jens Jonatan Steen, at han tager orlov fra jobbet som chefredaktør, når der udskrives folketingsvalg.

0 Kommentarer