Cavling-vinder beskyldes for plagiat

Mikael Jalving beskylder i sin blog, Frontalt, på Jp.dk Berlingske-journalisten og tidligere Cavling-vinder Poul Høi for at snyde sine læsere. Mikael Jalving mener ikke, at Poul Høi tydeligt nok gør opmærksom på sine kilder.

Mikael Jalving beskylder i sin blog, Frontalt, på Jp.dk Berlingske-journalisten og tidligere Cavling-vinder Poul Høi for at snyde sine læsere. Mikael Jalving mener ikke, at Poul Høi tydeligt nok gør opmærksom på sine kilder.

Poul Høi har tidligere modtaget en reprimande af ledelsen på Berlingske Tidende efter artiklen "Den faldende mand", der blev bragt i avisen den 7. september 2003. Poul Høi havde tilsyneladende skrevet artiklen over journalisten Tom Junods artikel "The falling man" i det amerikanske magasin Esquire uden at gøre det tydeligt for læseren. Mikael Jalving skriver i sin blog, at han ser det virker til at være en almindelig fremgangsmåde for den USA-bosatte Berlingske-journalist.

"Poul Høis journalistiske metode lader til at være som følger: Han skriver fra Santa Fe i New Mexico, men i hans gearede featureartikler får man indtryk af, han er ude i marken, har talt med eller været tæt på hovedpersonerne. Det har han bare ikke. Langt henne i artiklen kan der så pludselig optræde en henvisning. Slår man efter, viser det sig, at det ikke kun er et citat, Høi har brugt, men derimod at flere dele står i gæld til originalartiklen," skriver Mikael Jalving i sin blog.

Mikael Jalving lægger vægt på, at han ikke systematisk har gennemlæst alle Poul Høis artikler, men han har fundet nogle eksempler frem for at understøtte sine beskyldninger. Blandt andet mener han, at artiklen "Det sorte får" fra 11. januar 2004 om den tidligere præsident George W. Bushs bror, Neil Bush, er bygget på en artikel af Peter Carlsons i Washington Post den 28. december 2003. Mikael Jalving har fundet flere sætninger, som han mener ligger for tæt på hinanden til, at det kan være en tilfældighed.

Plagiat er ikke det eneste, Poul Høi beskyldes for. Mikael Jalving mener, at tre nyere artikler fra 2008 og 2009 er skrevet fra Poul Høis kontor i Santa Fe, mens det i artiklerne virker, som om journalisten selv har oplevet begivenhederne.

Journalisten.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra både Poul Høi og Berlingske Tidendes udlandsredaktør.

Hele Mikael Jalvings blog og resten af beskyldningerne kan læses her.

2 Kommentarer

Bjarne Mortensen
20. JUNI 2009
Re: Cavling-vinder beskyldes for plagiat
Hvem i alverden kan tage Michael Jalving alvorligt. Det har jeg aldrig kunnet. Så hvorfor gøre det nu.