Bjerregård: Politiet bør jage de rigtige

Dagens sejr til Urban-journalisten Lars Wikborg er et særdeles kraftigt signal til politi og anklagemyndighed om at bruge ressourcerne anderledes. Det mener DJ-formand Mogens Blicher Bjerregård.

Dagens sejr til Urban-journalisten Lars Wikborg er et særdeles kraftigt signal til politi og anklagemyndighed om at bruge ressourcerne anderledes. Det mener DJ-formand Mogens Blicher Bjerregård.

Umiddelbart glæder Dansk Journalistforbund sig over, at journalistikken vandt i den såkaldte Wikborg-sag i Højesteret i dag. Ikke mindst, at journalist Lars Wikborg helt slipper for at blive straffet for at have påvist en sikkerhedsbrist i lufthavnen ved at tage en grillkniv med ud til gaten i transithallen.

Men Mogens Blicher Bjerregård mener, at sagen har så principiel betydning, at politiet nu helt bør ændre fokus:

»Nu forventer jeg, at afgørelsen i Højesteret betyder, at politi og anklagemyndighed bruger kræfterne på at jagte kriminelle – frem for journalister, der passer deres arbejde,« siger Mogens Blicher Bjerregård til Journalisten.dk

Han betegner afgørelsen som langt mere end blot et vink med en vognstang.

»Vi har opnået et meget klart vink. Alle syv højesteretsdommere vægtede betydningen af mediernes arbejde højest. Og to dommere gik den fulde vej og stemte for fuldstændig frifindelse. Det er et klart vink til anklagemyndigheden om, at der er en grund til, at journalister arbejder på den måde og til tider er nødt til at arbejde på kant med loven for at få ting belyst,« siger Bjerregård.

Eksemplerne på lignende sager er mange. Sigtelser, bøder og straffesager mod journalister har tidligere hobet sig op hos politiet. Og det bør der laves om på, mener DJs formand.

»Journalister bør have nogle særlige muligheder for at udføre deres arbejde i offentlighedens interesse. Det kan ingen være i tvivl om. Og med dagens principielle afgørelse i Højesteret er der givet et utvetydigt signal til myndighederne om, hvordan de bør prioritere deres arbejde.« 

Læs også Wikborg slipper for straf.

 

0 Kommentarer