Politiet indtager Twitter og Facebook

Rigspolitiet iværksætter strategi for sociale medier. Alle politikredse skal være på Twitter inden årets udgang

Rigspolitiets strategi for sociale medier betyder, at alle 12 politikredse skal være på Twitter inden årets udgang. Så mange politikredse som muligt skal tillige være til stede på Facebook. Det siger kommunikationschef i Rigspolitiet Jens Gregersen til Ritzau.

Målet er, at politiet kan komme i tættere dialog med borgerne ved at være aktiv på de sociale medier.

"Vi får bedre en fornemmelse af, hvad der rører sig, end når vi bruger stationære kanaler," siger Jens Gregersen.

De sociale medier skal bruges til at informere om alt fra nye regler for knallertkørere til alternative ruter ved færdelsulykker.

"Vi vil også bruge det som supplement til efterforskning ved at bede borgerne om hjælp til at finde gerningsmænd eller effekter," forklarer kommunikationschefen.

Som tidligere beskrevet på journalisten.dk er Københavns Politi flittig på Twitter. I september fortalte kommunikationschef ved Københavns Politi Jens Harder Højbjerg om politiets erfaringer på det sociale medie:

»Rigspolitiet har som erklæret målsætning at undersøge mulighederne for at anvende de sociale medier. Det betyder bl.a., at Københavns Politi bruger Twitter. Og det sker meget mere operationelt,« siger Jens Harder Højbjerg, kommunikationschef i Københavns Politi.

»Vi har opdaget, at det er modtagelsen, der styrer, hvordan det fungerer. Vores brug af Twitter blev godt modtaget derude, fordi det er ægte betjente, der sidder og skriver det.«

Ligesom den gamle panserbasse, bare på nettet?

»Lige præcis. Folk har jo moret sig meget over sproget. Men sådan taler vi jo.«

Hvem tweeter?

»Alle pressebagvagter kan tweete. Dem i vagtcentralen kan. Ellers er det et par stykker i presseafdelingen. Vi har fundet ud af, at det, der virker bedst, det er bare at give los og prøve det af.«

»Da vi startede, kendte vi ikke rigtig til det. Men efter at vi havde oprettet en twitter, fik vi 4-500 followers, uden at vi overhovedet havde skrevet noget.«

»Vi havde et gennembrud under Distortion-festivalen, hvor vi twittede ting som, at folk skulle passe på hinanden derude og have en god fest,« siger Jens Harder Højbjerg.

»Vi er bl.a. begyndt at bruge Twitter i stedet for som tidligere at sende presse-sms'er ud. Det kunne nogle gange tage meget lang tid, fordi de af tekniske årsager blev sendt en ad gangen. Med Twitter kan vi sende ud til alle, samtidig.«

Hvis politiet vil bruge de sociale medier til at efterlyse formodede gerningsmænd, fx med billeder fra overvågningskameraer, kræver det, at strafferammen for forbrydelsen er mindst seks måneder.

Københavns Politi 
Nordjyllands Politi 
Politiet på Roskilde Festival 
Vestegnens Politi 
Nordsjællands Politi 
Rigspolitiet 
Østjyllands Politi 
Grønlands Politi 
Bornholms Politi 

0 Kommentarer