AVISER REDDER PRESS

Hellere i live og afhængig, end død og uafhængig. Det må være det nye motto for Press, der med et nyt mediekonsortium i ryggen endnu en gang forsøger at genetablere sig som journalistisk månedsblad.

Hellere i live og afhængig, end død og uafhængig. Det må være det nye motto for Press, der med et nyt mediekonsortium i ryggen endnu en gang forsøger at genetablere sig som journalistisk månedsblad.

For tredje gang rejser Månedsbladet Press sig fra asken som magasinpressens Fugl Føniks. Efter et års ihærdigt forsøg på at genetablere sig som dansk presses seriøse og dybdeborende månedsblad, har Press oplevet endnu en økonomisk mavelanding.
Det betyder, at driftsselskabet Press Aps., med Press Støtteforening i ryggen, likviderer sig selv og nu angriber sin målgruppe på en anderledes måde. Med støtte fra et bemærkelsesværdigt mediekonsortium bestående af Vejle Amts Folkeblad, Dagbladet Information, Horsens Folkeblad, Thura Film og en endnu unavngiven dansk uddannelsesinstitution, skal Press hjælpes økonomisk, administrativt og højst overraskende også redaktionelt.
Ud af asken træder så et nyt Press, der for at overleve har opgivet sin redaktionelle uafhængighed.
“Det kan jeg godt se problemet i, men for os på Press har det været en vigtig pointe, at vi alle har følt, at vores samarbejdspartnere træder til, fordi de holder af Press, og ikke fordi de vil ændre bladets journalistiske linie. Press kommer til at fastholde sit udtryk og sprog, men vil blive inspireret af nye ideer,” siger Press’ chefredaktør Ivan Rod.
Chefredaktør på Vejle Amts Folkeblad Arne Mariager er enig. Han ser hellere et Press i live med flere redaktionelle sparringspartnere end et Press, der ånder ud med uafhængigheden intakt.
“At vi får redaktionel indflydelse betyder ikke, at vi vil ændre på bladets stil. Det betyder derimod, at Press bliver styrket i sin ideudvikling og i det journalistiske indhold,” siger Arne Mariager og tilføjer, at Vejle Amts Folkeblad først og fremmest træder til, fordi “Press er på røven”, men også fordi Dan-mark behøver et anarkistisk, journalistisk blad, der kradser i junglen af småpornogra-fiske livsstilsmagasiner. Arne Mariager understreger, at den præcise formel for Press’ kommende redaktionelle koncept ikke er fremtryllet endnu.
Både Ivan Rod og Arne Mariager har tiltro til det nye projekt. På Press har man hyret et nyt distributionsselskab, og et professionelt bu-reau skal nu varetage annoncesalget.

0 Kommentarer