11 tips og tricks – skab forandring gennem public affairs

Journalisten var med til Public Affairs Dagen og opsamlede 11 tips og tricks, til når du vil fremme en given sag og skabe en bestemt forandring

At gøde jorden for forandring handler mindre om at skabe vilde overskrifter og mere om at ramme de rigtige aktører med de rigtige argumenter. Og gerne i stilhed.

Sådan kan man sammenfatte indtrykkene fra Public Affairs Dagen, der blev afholdt på Børsen i København torsdag. Den var arrangeret af Kforum, Dansk Erhverv og Dansk Journalistforbund.

Journalisten har plukket i talernes pointer:

1. Undgå konflikter i medier.

Hvis konflikten øges i medierne, er der risiko for, at alt vender tilbage til status quo. Uden konflikt kan der ske større forandringer (Kristian Yde Agerbo, Senior Public Policy Associate, Uber)

2. Løs problemer for flere aktører.

Løs ikke kun et problem for samfundet og dig selv, men også for de involverede embedsmænd og politikere (Maria Stenosenior rådgiver og partner i Geelmuyden Kiese, medforfatter af bogen 'Lokal lobbyisme')

3. Brug anekdoter.

Beslutninger i EU starter i stigende grad med personlige historier og mindre med analyser af effekt og konsekvens. De vil høre historien bag (Jakob Lund Nielsen, public affairs bureauet cabinetDN)

4. Gamle medier er gamle.

99 procent af den amerikanske befolkning får deres nyheder fra sociale medier. Vi kan ramme suverænt flest amerikanere på sociale medier (Lars Gert Lose, dansk ambassadør i USA)

5. Kom ikke med et problem.

Kom med en løsning (Mette Touborg, direktør i Kultur- og fritidsforvaltningen i København og tidligere borgmester i Lejre Kommune)

6. Find den politiker, der passer til din sag.

Mange af dem, der sidder i kommunalbestyrelserne, er dem, der bruger velfærdsydelserne mindst. De bruger mest biblioteket og vejene (Maria Steno)

7. Gå ind ad fordøren.

Start sagen i toppen af kommunen. Borgmestrene arbejder i gennemsnit 60 timer om ugen, 10 timer om ugen bruger de på lokale lobbyister (Maria Steno)

8. Vær beredt.

Det kan undre mig, at man kan tage på besøg hos en større dansk organisation og spørge, hvad deres EU-dagsorden er – og få et blankt svar. De har ingen! (Jakob Lund Nielsen)

9. Kend din besøgstid.

Meld dig tidligt i valgperioden, og plant visionerne, mens den nye kommunalbestyrelse er under uddannelse. Lad være at sende pjecer, når politikerne nærmer sig valgkampen. De læser dem ikke (Maria Steno)

10. Husk brugerne.

De brugere, der talte med Uber-chaufførerne direkte, fik en personlig relation, der betød mere end påvirkningen fra medierne (Kristian Yde Agerbo)

11. Tænk lokalt.

Hyr aldrig et bureau til at påvirke kommunerne. Så tænker en nyvalgt i Hjørring: Der kommer en københavner! (Maria Steno)

Public Affairs Dagen blev afholdt på Børsen i København torsdag og var arrangeret af Kforum, Dansk Erhverv og Dansk Journalistforbund.

0 Kommentarer