Werge og Johansen genvalgt

Lars Werge og Tine Johansen er uden modstandere genvalgt som formand og næstformand for Dansk Journalistforbund. ”Det er noget af det vildeste,” siger Lars Werge

Uden kampvalg er både Lars Werge og Tine Johansen blevet genvalgt som henholdsvis formand og næstformand i Dansk Journalistforbund.

Det er sket på delegeretmødet i Kolding mandag formiddag.

Lars Werge takkede de delegerede for deres tillid og erkendte, at de sidste to år som formand har været en hård periode.

”Det er noget af det vildeste at opleve, det her. Det har i den grad været en periode med pres på i forbundskontoret, hos hovedbestyrelsen og i forbundet,” siger Lars Werge efter et delegeretmøde, hvor der både blev rejst skarp kritik af den politiske kultur i DJ's hovedbestyrelse og af den seneste praktikantaftale, DJ har indgået.

”Det er stort at komme her med vores beretning og rapporter og se, at der er så stor opbakning til, at jeg fortsætter. Tak for tilliden. Jeg vil gøre mit bedste for at leve op til den,” sagde han.

Foto: Jacob Nielsen

For Tine Johansen var genvalget et rørende øjeblik.

”Da jeg så Lars få en tåre i øjenkrogen, tænkte jeg, stop nu. Men nu har jeg det selv. Jeg har flere gange spurgt mig selv, om det egentlig er det værd at fortsætte her på øretævernes holdeplads. Og hver gang har svaret været 'ja'.”

Hun erkender, at de næste to år er en meget vigtig periode for DJ.

Foto: Jacob Nielsen

”Vi står lige nu med nogle vigtige rapporter, som vi har en forbistret pligt til at tage seriøst,” sagde hun og tilføjede:

”Vi skal gøre vores bedste for at få dem ud i branchen, så de kan påvirke fremtidens arbejdsmarked og nutidens kolleger. Det glæder jeg mig utroligt meget til at gøre sammen med Lars, den nye hovedbestyrelse, DJ's dygtige medarbejdere og de fagligt aktive medlemmer af DJ,” sagde hun.

2 Kommentarer

Anders Hede
30. APRIL 2019
Jeg fatter ikke med de mange
Jeg fatter ikke med de mange møgsager at Werge bare bliver genvalgt uden modkandidater.
Nils-Chr. Nilson
29. APRIL 2019
Bekæmpelse af sexchikane
Bekæmpelse af sexchikane fyldte en stor del af debatten. Pudsigt, at Journalisten ikke nævner det med et ord. Irene Manteufel og jeg fik forslag vedtaget om vejledning til praktikanter og tillidsmænd. FU stemte imod. Det kan vel ikke være årsag til Journalistens tavshed om det mest debatterede emne.